E-devlet giriş sayfası açılmıyor! İşte BTK'dan edevlet açıklaması

E Devlet neden girmiyorum sorusu sosyal medya ve google arma motorundan neredeyse en çok sorulan sorulardan oldu. Geçtiğimiz gün e-devlet girişi yapılamadı. Edevlet'e erişim sıkıntısı hakkında BTK son dakika açıklama yaptı.

E-devlet giriş sayfası açılmıyor! İşte BTK'dan edevlet açıklaması

E Devlet neden girmiyorum sorusu sosyal medya ve google arma motorundan neredeyse en çok sorulan sorulardan oldu. Geçtiğimiz gün e-devlet girişi yapılamadı. Edevlet'e erişim sıkıntısı hakkında BTK son dakika açıklama yaptı. Türkiye'nin çok büyük bir çoğunluğu hakkında bilgilere erişek amacıyla kullandığı ve çoğunşukla postaneden alınan şifre ile giriş yapılan E- devlet uygulmasının geçtiğimiz günlerde çöktüğü yönündeki söylentilere BTK açıklaa yaptı.

Edevlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşın karşılaştığı bilgide "İşleminiz devam ediyor, lütfen beklemeye devam ediniz... Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir." denilmekte iken BTK yaptığı açıklama da üniversitei aonuları ile alakalı bir yoğunluğun yaşandığı öğrenildi.

BTK ve bakanlıktan açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite tercihleri e-devlet üzerinden yapılıyor. Bu nedenle bir yoğunluk yaşanıyor. Gecikmeli de olsa işlem yapılıyor” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bugün saat 15.30 itibariyle e-devlet üzerinden yapılan üniversite kayıt işlemi sayısı 350 bini geçmiştir. Aşırı yoğunluk ve siber güvenlik kontrollerinden dolayı zaman zaman yavaşlama olmaktadır” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz