E-Devlet’te Birikmiş Paranız Olabilir

E-Devlet’te birikmiş paranız varsa nasıl öğrenilir ve nasıl çekilir? Sizin de e-Devlet’te birikmiş paranız olabilir.

E-Devlet’te Birikmiş Paranız Olabilir

E-Devlet’te birikmiş paranız olabilir. Şahsa özel ödemeler nasıl öğrenilir ve nasıl çekilir? E-Devlet’inizi mutlaka kontrol edin.
Vatandaşlar için birçok devlet hizmetini tek bir uygulama görülebiliyor. Bu hizmetlerden en kolay ve en hızlı şekilde yararlanmamızı sağlayan e-devlet uygulamasının birçok özelliği bulunuyor. Bu özelliklerden birisi de hesapta biriken paralar.
Birçok vatandaşın konudan habersiz olduğu bu hizmet hakkında bilinenleri sizler için bir araya getirdik.
Peki, E-devlet uygulamasında biriken para nasıl kontrol edilir ve nasıl çekilir? 

E-Devlet’te Birikmiş Paranız Olabilir

İşte tüm detaylar…
Çeşitli nedenlerden ötürü Devlet’ten ödeme alan kişilerin veya özel sektörde çalışanların farkında olmadan bankalarda birikmiş parası olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, milyonlarca çalışan için sağlanan ödemeler, vatandaşların hakları için önemli bir yer tutuyor. E-Devlet uygulaması üzerinden, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerini hızlı ve kolayca öğrenebilir, birikmiş alacağınızın olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.
Yüzlerce hatta binlerce vatandaşın bu konu hakkında bilgisi bulunmuyor ya da unutuyor. Bu sebeple hesaplarında farkında olmadan para birikmeye başlıyor.

E-Devlet’te Birikmiş Paranız Varsa Nasıl Öğrenilir Ve Nasıl Çekilir?

Öncelikle e-devlet uygulaması ya da internet sitesinden giriş yapmalısınız. T.C. numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama yerine ‘’Takasbank’’ yazın. En üstte çıkan sekmeye tıklayın ve sistemde birikmiş paranız olup olmadığını öğrenin. Bireysel Emeklilik bakiyenizi de buradan görebilirsiniz. Eğer Bireysel Emeklilik sisteminde paranız var ise, sigorta şirketini arayarak görünen tutarı çekebilirsiniz. Ya daha fazla birikmesi açısından bekleyebilirsiniz.

Birikmiş parayı kontrol etmenin bir diğer yolu ‘Şahıs Ödemeleri’ alanıdır. Devlet bazı durumlarda kişilere ödemeler yapabiliyor. Bunlar yol parası, ilaç ödemesi ya da yeni anneler için emzirme desteği ödemesi ve benzeri ödemelerdir.
Yine e-devlet sistemine, T.C. numaranız ve şifrenizle giriş yaparak, arama yerine ‘Şahıs Ödemeleri Sorgulama’ alanına giriş yaparak biriken paranız var ise size en yakın PTT’den paranızı çekebilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz