Görüş Bildir

Elektrik Teline Çarpan Hava Balonu Yere Çakıldı:15 Turist Yaralı

Kapadokya bölgesinde 19 yabancı turisti taşıyan sıcak hava balonu, bu sabah elektrik tellerine çarparak, sert iniş yaptı. İniş sırasında balondaki motorun hortumu kontrol dışı alev aldı. Kazada pilot ile 7 turist yanık, el ve ayaklarındaki burkulma ve kırıklar nedeniyle yaralandı.

Elektrik Teline Çarpan Hava Balonu Yere Çakıldı:15 Turist Yaralı

Göreme Beldesi'nden bu sabah erkensaatlerde 14 Çinli, 2 Yunan, 2 Amerikalı, 1 Brezilyalıturistle havalanan,sıcak hava balonu Ortahisar- Mustafapaşa Beldeleri arasındaki Üzengi vadisinde, ters rüzgar nedeniyle, elektrik tellerine çarparak, sert bir iniş yaptı.
Bu sırada balona gaz veren motorun hortumu da kontrolsüz olarak alev aldı. Balonda bulunan 19 turistten 7’si çarpmanın etkisi ve yanık nedeniyle yaralandı. Yaralı turistlerden 3’ü Nevşehir Devlet, 2’si Özel Versa ile 2’si Özel Kapadokya hastanelerinde tedavi altına alındı.Hastaneye kaldırılan pilotun ise hafif yaralı olduğu belirtildi.Balon firması yetkilileri, "Kapadokya bölgesinde iniş saatlerinde ters bir rüzgar nedeniyle balonumuz sert bir iniş yaptı. Buna düşme denilemez. Yaralıların durumu da ciddi değil’’ dediler.
DAHA ÖNCEDE 4 TURİST BALON KAZASINDA ÖLMÜŞTÜ
17 Aralık 2014’de saat 06.15 sıralarında Göreme bölgesinden kalkış yapan pilot Murat Yerkalan yönetimindeki sıcak hava balonunu Göreme beldesi Karadağ bölgesinde ters bir rüzgar alınca,150 metre süreklendi. Sonra zemine sert iniş yaptı. Bu sırada balon sepetinde bulunan kadın turistlerden Çinli Tang Yi (23) olay yerinde yaşamını yitirdi. YineKapadokya Bölgesi'nde 20 Mayıs 2013'de iki balon havada çarpışmıştı. Çarpışmanın etkisiyle turist taşıyan sıcak hava balonlarından biri düşmüş, olayda 3 turist ölmüştü. Kazada Brezilyalı turist Ellem Kohelman (76), Maria Luiza Gomes (71) ve Mariua Rosas (65) hayatını kaybetmişti.
BÖLGEDE 18 FİRMA BALON TURU DÜZENLİYOR
Kapadokya Bölgesi'nde turistlerin peribacaları ve diğer oluşumu havadan izlemelerini sağlamak amacıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş izni alan 18 firmaya ait 200’e yakın balon, günün erken saatlerinden ortalama saat 08.00'e kadar havada kalıp, yerli ve yabancı turistleri 50-150 euro arasında ücretle gezdiriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü periyodik olarak balon firmalarını denetliyor.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi