Emniyet mensupları atama yer değiştirme yönetmeliğindeki değişiklik

Vazife malulü idari polisler ile eş veya çocuklarının özür oranı yüzde 80 ve üzeri olan 184 personel, talep ettiği yere atandı. Bu kapsamdaki 93 personelin de zorunlu bölgeden muaf tutulması sağlandı.

Emniyet mensupları atama yer değiştirme yönetmeliğindeki değişiklik

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, vazife malulü idari polisler ile ailesinde özür oranı yüzde 80 üzerinde bulunan polislerle ilgili hazırlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, 9 Eylül'de yürürlüğe girdi.

YER DEĞİŞİKLİKLERİ

Yönetmelik kapsamında, vazife malulü idari polisler ile eşi veya çocuklarından özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanlardan, günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine karar verilenler ile eşi veya çocuklardan özür oranı yüzde 80 ve üzerinde bulunan personel, talep etmeleri halinde zorunlu ikinci bölge hizmetinden muaf tutulmasına karar verildi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra bu kapsama giren 93 personel, şark hizmeti olarak bilinen 2. bölge hizmetinden muaf tutuldu. Aynı dönemde 184 personel de talep ettiği yere atandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz