Emniyetten Acil Servis çalışanlarına eğitim

Çanakkale 112 Acil Sağlık Birimlerinde görev yapan personele, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'nde görevli polis memurları tarafından, adli vakalarda ilk müdahale yapılırken olay yerinde nelere dikkat edilmesi konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Emniyetten Acil Servis çalışanlarına eğitim

Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı protokol imzaladı. Adli vakalarda olay yerine çoğu zaman herkesten önce giden 112 personeline, 'Acil Sağlık Hizmetleri Personelinin Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşımı Eğitimi' verilmeye başlandı. Bu kapsamda, Çanakkale 112 Komuta Kontrol Merkezi Eğitim Salonu'nda eğitim düzenlendi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Başpolis Memuru İsmet Bal ve polis memuru Hasan Erkaya, intihar ve silahla vurulma gibi olaylarda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Eğitimin daha sonraki bölümü, uygulamalı olarak da canlandırıldı. Gerçeği aratmayan sahnelerin yaşandığı uygulamalı bölümde; görevli polis memurları, 112 personeline, olay yerindeki kanıtların korunması konusunda hangi hataların yapıldığını sordu. Yapılan hataları tek tek anlatıp, bunların gerçekte intikal edilecek adli vakalarda tekrar edilmemesini istedi.

DAHA BİLİNÇLİ HAREKET EDİLECEK

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Kamil Şükrü Kabaş, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'ndeki görevli polis memurlarının, genellikle olay yerine en önce ulaşan 112 ekiplerinin adli vakalarda nasıl davranması gerektiğini teorik, hem de pratik olarak ekiplere gösterdiğini söyledi. Başhekim Dr. Kabaş, şöyle dedi:

"Eğitim gün içinde sağlık personelinin farkındalığını ölçebilmek amacıyla ön testle başlıyor. Daha sonra teorik dersler yapılıyor. Teorik derslerde olay yerindeki yaklaşımları, nelerin maddi deliler olabileceği ve bu delillerin bozulmaması için yapılması gerekenler anlatılıyor. Bununla ilgili karşılaşabilecekleri hukuki yaptırımlarda anlatılıyor. Daha sonrada iki farklı istasyonda pratik uygulamalarla beraber bu bilgiler pekiştiriliyor ve son test yapılarak personellerin eğitimdeki başarısı tespit ediliyor. Bu eğitimi alan personelimiz; olay yerine ilgisiz kişilerin yaklaştırılmaması, olay yerinde delil olabilecek cisimlere dokunulmaması, örneğin kıyafetler kesilirken kesim yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda çok daha bilinçli şekilde hareket edecek." İlk iki turu tamamlanan eğitimlerde, 14 tur sonunda Çanakkale'de görev yapan 112 Acil Sağlık görevlilerinden 360'ı bu eğitimi almış olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler