'En güzel keçi'ye Tokat Valisi'nden altın

Tokat'ta düzenlenen tarım fuarı öncesi yapılan yarışmada 'Hacıbekir' adlı 4 yaşında 150 kilo ağırlığındaki kıl keçisi, en güzel keçi seçildi. Vali Cevdet Can, keçiye cumhuriyet altını taktı.

'En güzel keçi'ye Tokat Valisi'nden altın
Tokat'ta Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ve KOSGEB destekli 4'üncü Tarım Fuarı Organize Sanayi Bölgesi'nde açıldı. Açılışa Vali Cevdet Can, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel Ayhan, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Açılış öncesi ise birlik tarafından keçi yarışması düzenlendi. Sahipleri tarafından tek tek gezdirilen 15 keçi, protokol ve vatandaşlar tarafından beğeniyle takip edildi. Yarışma sonrası jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Pazar İlçesi'ne bağlı Üzümören beldesinden Ali Urgun'a ait 'Hacıbekir' adlı keçi birinci seçildi. Vali Cevdet Can tarafından keçiye cumhuriyet altını takıldı.
Keçinin yaklaşık 150 kilo ağırlığında olduğunu söyleyen Ali Urgun, "31 yıldır bu işi yapıyorum. İyi bir yetiştirici olduğumu düşünüyorum. Bu hayvanların neslinin korunması ve ekonomimize katkı için bu işi yapmaktayız. Bu hayvanımız yaklaşık 4 yaşında ve saf kıl keçisi" dedi.
Tarım aletlerinin ve ürünlerinin sergilendiği fuar dört gün açık kalacak.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler