Engelli ailenin çocuklarından ''mavi kapak'' seferberliği

Kadirli ilçesinde anne ve babası engelli olan iki kız kardeş, Kadirli Emniyet Müdürlüğünce başlatılan ''mavi kapak'' kampanyasına 1 ayda 20 bin mavi kapak toplayarak destek verdi.

Engelli ailenin çocuklarından ''mavi kapak'' seferberliği

Kadirli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri tarafından, engellilerin hayata tutunabilmesi amacıyla başlatılan ''Destek ol bir mavi kapakta senden olsun'' kampanyasına, Rasim Ünal İlkokulu öğrencileri Ayşegül ve Büşra Kaplan kardeşler, yaklaşık 20 bin adet mavi kapak toplayarak destek oldu.

Ayşegül (6) ve Büşra Kaplan (8), topladıkları kapakları, bedensel engelli babası Durdu Kaplan ve annesi Selma Kaplan ile evlerine gelen polislere teslim ettiler.

Baba Durdu Kaplan, kapak teslimi sonrası yaptığı konuşmada, kendisinin 3 yaşında, eşi Selma Kaplan'ın ise 6 aylıkken geçirdiği ''çocuk felci'' hastalığı nedeniyle yürüme engelli olduğunu belirterek, çocuklarının kendi çabalarıyla kapak topladığını söyledi.

Kaplan, engelli olmalarının çocuklarına anlamlı bir yön verdiğini belirterek, ''Böyle güzel bir kampanya başlatmalarından dolayı emniyet çalışanlarını kutluyorum. Bir insanın istediği zaman neleri başarabileceğini göstermek adına çocuklarım böyle güzel ve örnek davranışta bulundular. Bu da bizi mutlu etti'' dedi.

-''Anne ve babamızdan etkilendik''

Aile fertleri, okul arkadaşları ve komşularının desteğiyle 20 bin mavi kapağı 1 ayda topladıklarını belirten anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri Ayşegül ve Büşra Kaplan da ''Babamız ve annemizin engelli olmasından etkilenerek, diğer engellilere destek olmak için bu kampanyaya katıldık'' diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği yetkilileri ise engelli insanlara herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, Kaplan kardeşlere teşekkür etti.

Engelli anne babanın çocuklarından böyle güzel bir çalışmayla kendilerine destek vermesinin çok önemli olduğunu belirten polis memurları, her insanın bir engelli adayı olduğuna da dikkati çekti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz