Engelli büfesi yıktırıldı

Diyarbakır'da bedensel engelli 42 yaşındaki Cesur Arık, 'sözlü izin aldım' diyerek büfe açtı. Zabıta ekipleri ise hiçbir resmi izni olmayan büfeyi 'kaçak yapı' olduğu gerekçesiyle yıktı.

Engelli büfesi yıktırıldı

Yenişehir İlçesi Üçkuyular Toplu Konut Sitesi'nde oturan bedensel engelli Cesur Arık, yaklaşık 4 ay önce Yenişehir Belediyesi'ne giderek oturduğu bölgede büfe açmak istediğini söyledi. İddiaya göre belediye yetkilileri de Arık'ın durumuna acıyarak büfeyi açması için sözlü onay verdi.

İZİNSİZ BÜFEYE ZABITA MÜDAHALESİ

Arık,dediği bölgede 2 metrekarelik bir büfe inşa etti. Büfeyi geçen perşembe günü açan Cesur Arık, cuma günü zabıtaların gelerek büfeyi kaldırmak istedi. Cesur Arık'ın büfesinin yıkılmasına tepki gösteren site sakinleri, "Çevrede 10'a yakın büfe var. Bunların hepsinin izni yok. Ayrıca Yenişehir bölgesinde binlerce kaçak yapı varken bu garibandan ne istediler. Yardım etmeleri gerekirken bunu yaptılar" dedi. Belediye yetkilileri ise Arık'ın kendilerine müracaat ettiğini ancak izin vermediklerini belirterek kaçak yapı olduğu için büfeyi yıktıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler