Engelliler üstgeçitlerden şikayetçi!

Şehir merkezindeki bir çok üst geçitte engelli yurttaşlar için geliş-gidiş şeridi bulunmadığı gibi asansör ve rampada yok.

Engelliler üstgeçitlerden şikayetçi!

DİYARBAKIR- Diyarbakır şehir merkezindeki bir çok yapılan üstgeçitlerde engelli yurttaşlar için geçiş şeridinin bulunmaması engelli yurttaşları mağdur ediyor. Özelikle Urfa Bulvarı'nda bulunan ve bazıları karayolları tarafından yapılan üst geçitlerden engellilerin, karşı caddeye geçmek için epey yol yürümesi gerekirken birçok üstgeçit engelli yurttaşlar için kullanılmaz durumda bulunuyor.

ÜSTGEÇİTTEN ŞİKÂYETÇİLER

 

Diyarbakır'da engelli yurttaşların en çok üst geçitten şikayet ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Engeliler Şube Müdürü Kezban Demir, engelli yurttaşların üst geçitleri kullanmadıklarını söyledi. Demir, belediye tarafından şuanda 2 üstgeçidin yapıldığını ve her iki üst geçitte de engelliler için asansörün yapıldığını kaydetti.

ENGELLİLERİ DE DÜŞÜNÜN

Diyarbakır'da var olan üstgeçit sorunu ile ilgili Engelliler Meclisi ve Engelliler Platformu adına karayolları ile görüşme yaptıklarını dile getiren Diyarbakır Engelli Destek Merkezi Koordinatörü Ramazan Serim ise, görüş ve önerilerini sunduklarını söyledi. Serim, "Eğer bir yapı yapılacaksa tüm insanlar düşünülerek yapılmalıdır, yoksa sonradan birçok sorunla karşılaşabiliyoruz" diye konuştu. Bu tür sorunların özelikle bölgede yaşanmasına dikkat çeken Serim, Diyarbakır halkının sahipsiz olduğunu ve ikinci evlat muamelesi gördüğünü belirtti. Hükümet ile yerel yönetimlerin bu tür sorunları ortak çalışmalar ile gidermesi gerektiğini kaydeden Serim, "Engelli yurttaşlar gerçekten bu konuda çok mağdur. İnsanların bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz