Engellilere destek sözü

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Bedensel Engelliler Meclisi ile çalışmaları resmileştireceklerini söyledi. Kurbanoğlu, engelli vatandaşlara her alanda destek olacaklarını söyledi.

Engellilere destek sözü

Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Bedensel Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri Muhsin Batgi, Ramazan Serim, Emin Baran ve Aziz Dayan’ı makamında kabul eden Kurbanoğlu, yaptığı açıklamada; engelli yurttaşları Yenişehir Belediyesi’nin çalışmalarına dahil ettiklerini belirterek, “Yenişehir Belediyesi olarak engelli yurttaşlarımızı çalışmalarımıza katıyoruz. Ancak belediye olarak engelli yurttaşlarımızla çalışmaları kurumsallaştırarak, resmi bir boyut kazandırmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Yenişehir Belediyesi’nin halkın her kesimi ile sürekli diyalog içerisinde olduğunu belirten başkan Kurbanoğlu, yürüttükleri çalışma ve projelerde sivil toplum kurumları ve demokratik kitle örgütleri ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

‘ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERE AÇIĞIZ’

Kurbanoğlu, eleştirilere de açık olduklarını sözlerine ekleyerek, “Yürüttüğümüz çalışmalarda ve projelerde bir eksiklik ya da bir yanlışlık görüldüğü zaman yurttaşların ve sivil toplum kurumlarının eleştiri getirmesi bizi üzmez. Tam aksine eksikliğimizi gidermemiz için yol gösterici olabilir. Bu anlamda engelli yurttaşlarımıza yönelik geliştirdiğimiz çalışmalarda Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Bedensel Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri olarak sizlerin olumlu ya da olumsuz eleştirilerine açığız” dedi.

Ziyaret sırasında Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Bedensel Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri Yenişehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, bundan sonra Yenişehir Belediyesi’nin çalışmalarına daha aktif bir şekilde katılacaklarını söylediler. 

Kaynak: Diyarbakır Söz