Engellilerin Sorunları Tartışıldı

Mardin'de engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerin daha kaliteli yürütülmesini sağlamak, sorunlarını tespit etmek ve çözümler üretmek amacıyla toplantı düzenlendi.

Engellilerin Sorunları Tartışıldı

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Selim Palamut, Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın eşi Fatma Ayvaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Murat Kaya, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abidin Aktaş, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aziz Altınterin katıldı.

ENGELLİLERİN SORUNLARI

Vali Yardımcısı Palamut, yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü adına atılacak adımların çok önemli olduğunu belirterek, engelliler adına Avrupa Birliği Projelerinden yararlanılması için gerekli olan çalışmaların da başlayacağını söyledi.

Toplantıda, Mardin'deki engelli bireylerin bedensel ve zihinsel durum istatistiği çıkarılırken, engelli bireylerin gençlik projelerinden yararlanması konusu masaya yatırılan önemli gündem maddelerini oluşturdu. Ayrıca engelliler için bir kurul oluşturularak, bu kurulun sekreteryasının İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz