Erzincan'daki maden sahasındaki heyelan olayıyla ilgili tutuklu sayısı 8'e yükseldi

İliç'teki maden sahasında meydana gelen heyelana ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8'e yükselirken yeni bir heyelan riski oluştuğu ifade ediliyor.

Erzincan'daki maden sahasındaki heyelan olayıyla ilgili tutuklu sayısı 8'e yükseldi

Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasıynda 9 işçi göçük altında kalmış ve geniş çaplı inceleme çalışmaları yapılmıştı. Konuya ilişkin açılan soruşturmada daha önce 7 kişi tutuklu iken bu sayı 8'e yükseldi. 

Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 milyon metreküp toprağın kayma nedenini araştırıyor. Maden şirketinin yöneticilerinden 2 mühendis tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8'e yükseldi. 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

SETİN KABA İNŞAASI SÜRÜYOR

Öte yandan, hem Sabırlı Deresi'nde hem de mangan ocağındaki toprak taşınıyor. 5 milyon metreküplük toprak 3 kilometre uzaklıktaki eski mermer ocağına aktarılıyor.

Toprak kaymasının meydana geldiği altın madeni sahasında su kaynaklarını korumak için tedbirler de alınıyor. Yüzey suyunun baraja akmaması için kurulan setin kaba inşaatı tamamlandı. Set 10 metreye ulaştı. Birikme ihtimali olan suyu atık havuzuna aktarmak üzere pompa sistemi kuruldu.

BAYRAKTAR BÖLGEDE 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bölgede çalışmaları takip ediyor.

Sahada her gün toprak, su ve hava ölçümleri yapılıyor. 14 noktadan alınan numuneler mobil cihazlar ve laboratuvarlarda inceleniyor.

Bakan Bayraktar, "Bugüne kadar insan sağlığı ve çevreyi etkileyecek bir sonuçla karşılaşmadık" dedi.

Akmayan topraktaki hareketlilik nedeniyle ara verilen arama çalışması, risk en aza indirildiğinde tekrar başlayacak.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz