Eşini öldürüp 3 polisi yaralayan koca: Polisleri vurmak istemedim

Kütahya'da polislerle birlikte eşyalarını almak için eve gelen boşanma davasının sürdüğü eşi 30 yaşındaki Zeynep Nil Turhan'ı av tüfeğiyle ateş edip öldüren, 3 polisi de yaralayan 32 yaşındaki Erkan Turhan, adliyeye sevk edildi. Turhan pişman olduğunu belirtirken, "Polislere ateş etmek, polisleri vurmak istemedim" dedi.

Eşini öldürüp 3 polisi yaralayan koca: Polisleri vurmak istemedim
Menderes Caddesi'nde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, aralarında boşanma davası bulunan ve ayrı yaşayan 1 çocuk annesi Zeynep Nil Turhan, polislerle birlikte eşyalarını almak için Gökgün Apartmanı'nın 2'nci katındaki evine gitti. Kapıyı açan Erkan Turhan içeri giren eşine ruhsatsız av tüfeğiyle ateş etti. Zeynel Nil Turhan kalbine isabet eden saçmalarla olay yerinde yaşamını yitirdi. Erkan Turhan tüfekle ikinci kez ateş ederek polis memurları Aydın Başpınar ile Erdoğan Pınar yaralandı. Turhan'ı etkisiz hale getirmeye çalışan bir komiser muavini de boğuşma sırasında yüzünden hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Gözaltına alınan Erkan Turhan'ın sorgulamasında, "Pişmanım. Eşimin beni aldattığını düşünüyor ve inanıyordum. Olay günü polislerle eve gelerek eşyalarını almak istedi. Eşyalarını toplarken ben de evde bulunan tüfekle eşime ateş ettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Polislere ateş etmek istemedim, polisleri vurmak istemedim" dediği belirtildi.
Erkan Turhan'ın Kütahya'da bir süre tantuni dükkanı işlettiği belirtildi. Arkadaşları, Erkan Turhan'ın ailevi sorunlarından dolayı yaklaşık 2 aydan buyana kimseyle konuşmadı, evinden dışarı çıkmadığını söyledi. Eşini öldürüp, 3 polisi yaralayan Erkan Turhan yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.
Öldürülen Zeynep Nil Turhan'ın Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsisi ardından yakınları tarafından Eskişehir'e götürülerek toprağa verildiği belirtildi.

Kaynak: DHA