Eski vekilden şok iddia!

Üç dönem Anavatan Partisi’nden Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu hakkında kendisine ait iş yerinin kasasından para aldığı iddiası ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na hırsızlık suçlamasında bulundu.

Eski vekilden şok iddia!

Ahmet Kabil, konuyla ilgili olarak bugün Rize Basın Merkezi’nde bir basın açıklaması düzenleyerek Ofluoğlu hakkında sok iddialarda bulundu. Kabil, açıklamalarından sonra, Ofluoğlu’nun kendisine ait dükkandaki para kasasından aldığı paraları cebine koyarken çekilmiş, gizli kamera görüntülerini basın ile paylaştı.

Kabil yaptığı açıklamasında, uzun bir süredir ortağı olduğu Deniz Caddesi’nde ki nalbur dükkanının kasasının açık verdiğini, açığın nedeninin tespit edilmesi için dükkana güvenlik kamerası yerleştirdiklerini belirterek, “Bir kamera yerleştirildi ancak kasayı görmüyordu. Bunun üzerine çalışanların da bilmediği kasayı gören farklı bir kamera daha yerleştirdik. Dükkanda ortağım olan kardeşimin işi olduğu zaman Ofluoğlu kasaya oturuyordu. Bizde bize yardımcı olduğu için ona teşekkür ediyorduk.

Ama fark ettik ki onun kasada oturduğu zamanlar kasa daha fazla açık veriyor. Diğer personelimiz kasaya oturduğu zaman bir sıkıntı yok. Ama Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı kasaya oturduğunda kasa açık veriyor. Sonra görüntülerde gördük ki kendisi kasadan para alıyor. Bu tespitlerimiz yedi ay sürdü. Nihai bir birlikteliğimiz ve yakınlıklarımız var. Bu yüzden yedi ay bekledik. Geçtiğimiz zamanlarda kayda girmeyen çeklerimizi piyasadan topladığımız oldu. Düzelir diye bugüne kadar bunu ortaya çıkartmamıştık. Altı günde tam 8 kez para alınmasını görüntüleyerek tespit ettik.”dedi.

Ömer Ofluoğlu konuyla ilgili telefonda yaptığı açıklamada, “Ahmet Kabil ile bir şirkette ortaklığımız var. O dükkanda ise kağıt üzerinde olmayan bir ortaklığımız söz konusu. Kasanın neden açık verdiğini tespit etmek için takılan kameraları denerken bazı görüntüler vermiştik. Söz konusu görüntüler onlar olmalı” dedi.

Öte yandan Ahmet Kabil, kardeşi ve Ömer Ofluoğlu’nun ortağı olduğu uluslar arası ticaret yapan bir şirket bulunuyor. Ofluoğlu’nun bu şirkette yüzde 10, Kabil’in ise yüzde 45 ortaklığı var. Kabil, geçtiğimiz günlerde hisse çoğunluğunu ellerinde bulunduran kardeşi ve Ofluoğlu’nun kendi bilgisi dışında yönetim kurulu kararı alarak şirkette ki yetkilerini elinden aldıklarını ve şirkette çalışan iki çocuğunun işten çıkartıldığını söyledi.

Kabil ayrı zamanda elindeki gizli kamera görüntülerini delil göstererek Ofluoğlu hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığına “hırsızlık” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

ÖMER OFLUOĞLU'NDAN "HIRSIZLIK" İDDİASINA YANIT

Eski Milletvekili Ahmet Kabil'in "hırsızlık" iddiasına yanıt veren Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, "Ortağımızın kızı bizde çalışıyordu, şirketimizi tıkamıştı. 3 gün önce o ortağımızın yetkilerini kaldırmak zorunda kaldık şirket yönetimi olarak. Herhalde kinle beraber böyle bir şey yaptı; tabii çok ayıp etti" dedi.

Anavatan Partisi'nden Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil'in Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu'nun kendisine ait iş yerinin kasasından para aldığı iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasına Diyarbakır'a gelen Rize Ticaret Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu'ndan yanıt geldi. Ofluoğlu, kasanın sadece Kabil'e ait olmadığını, kasanın 3 ortağa ait olduğunu savunarak, "Orası onun kasası değil, orası 3 ortağın kasasıdır.

İddia sahibi eski milletvekili, yani şimdiki ortağımız ile beraber hiç oturmadık o kasaya ama kardeşi ile beraber tam 30 senedir o kasada oturuyoruz. 'Aldı' dediği parayı ben görmedim ama 30-40 milyon gibi bir şeymiş. Bizim ciromuz 30 trilyonun üzerindedir. Ben aynı zamanda Rize Ticaret Odası Başkanıyım, 50 lira çalmak bana yakışmaz, bari biraz klasıma yakışır bir rakam olsun. Kameraları da oraya ben koydum, parasını ödeyen de benim. Ayrıca bir gizli kamera koyduysa bilmem ama işin gerçeği şudur.

Maalesef ortağımızın kızı bizde çalışıyordu, şirketimizi tıkamıştı. 3 gün önce o ortağımızın yetkilerini kaldırmak zorunda kaldık şirket yönetimi olarak. Onun için herhalde. Ağabeyimiz biraz yaşlıdır, yaşlılığına verelim. Herhalde kinle beraber böyle bir şey yaptı; tabii çok ayıp etti, yakışmadı. O kameraların ne olduğunu ortağımızın oğluna sorsunlar, o iyi bilir. Diğer ortağımız da kendisinin öz kardeşidir, ona sorsunlar, ben oranın ortağı mıyım değil miyim. Böyle bir şey olması bizi üzdü" diye konuştu.

Ofluoğlu ayrıca gerekirse hukukun önünde hesaplaşmaya hazır olduğunu söyledi ve kararı hukukun vermesini istedi.

Ofluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz