Esnaf şikayetçi, temizlik kuralını ihlal edene ceza gelsin!

Esnaflar bazı vatandaşların sorumsuz davranışlarından o kadar rahatsız olmaya başladı ki yetkililerden yere çöp atanlara ceza verilmesini istedi.

Esnaf şikayetçi, temizlik kuralını ihlal edene ceza gelsin!

Diyarbakır'da esnaflarla bir araya gelmeye çalışan belediye yetkililerinden esnafların hem mutlu eden hem de üzen bir isteği oldu. 

Belediye ekiplerinin iyi niyetle çalıştığını ancak sorumsuzca hareket eden kişilerin halkın huzurunu kaçırdığını belirten esnaflar, Başkan Beyoğlu’ndan temizlik kurallarını ihlal edenlere ceza vermelerini istedi. 

Ceza olayına sıcak bakmadıklarını ifade eden Beyoğlu,

“Çok gerekmedikçe biz cezadan yana değiliz. Burası bizim şehrimiz, semtimiz, mahallemiz. Bilinçli olursak hiçbir sorun kalmaz. Kadim Bağlar halkını ilçesine sahip çıkmaya davet ediyoruz”

dedi.

Her noktada çöp konteyneri, çöp toplama yeri ve çöp kutusu olmasına rağmen yere çöp atılmasının sorumsuzluk olduğunu kaydeden Beyoğlu,

Bu iş ceza vermekle çözülmez. Bu konuda maalesef genel bir anlayış eksikliği var. Ekiplerimiz sabahtan akşama kadar buralarda temizlik yapıyor. Yine zabıtalarımız kaldırım ve yol işgalleri konusunda sürekli uyarılar yapıyor. Buna rağmen kanayan yara olmaktan kurtulamadı. Sorumsuzca ve bilinçsizce hareket eden kişiler tüm ilçenin, tüm milletin huzurunu bozuyor. Burada yaşayan insanlar olarak şehrimize sahip çıkalım, yere çöp atmayalım, kaldırımları ve yolları işgal etmeyelim, buna uymayanları ikaz edelim. Çabalarımızdan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum”

dedi.

Haber merkezi

Kaynak: Diyarbakır Söz