Görüş Bildir

Esnafa hijyen eğitimi!

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde fırıncı, lokantacı ve pastanecilere, hijyen ve sanitasyon ile gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

Esnafa hijyen eğitimi!

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde fırıncı, lokantacı ve pastanecilere, hijyen ve sanitasyon ile gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

ESNAFA HİJYENİK EĞİTİM

Mazıdağı Mimar Sinan İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Türk Gıda Kodeksi (TGK) ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği, gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik, hijyen ve sanitasyon ile lokanta ve restaurantların hijyenine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt'ün de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman, halk sağlığına büyük önem verdiklerini söyledi.

SAĞLIKLI ÜRÜN SATIŞI                  

Kahraman, "Halkımızın en fazla tüketmekte olduğu ekmek ve ekmek çeşitlerinin hijyen koşullarda üretilmesinin sağlanması için misyon olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Denetçilerimizin de işyerlerini denetlerken hijyen konusunda eğitime ağırlık vermelerini sağlıyoruz. Hedefimiz yayımlanmış olan gıda yönetmelikleri hakkında toplumun tüm kesimlerine bilgi vererek kayıtlı, izlenebilir, sağlıklı, hijyenik, kaliteli, AB standartlarında gıda üretimi ve tüketimini sağlanarak hem gıda üreticilerimizde hem de tüketicilerimizde büyük bir dönüşümü gerçekleştirmektir" dedi.

Toplantıya Mazıdağı ilçesindeki lokanta, fırın ve pastane, sahiplerinin yanı sıra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrolörleri, Mazıdağı Esnaf Sanatkarlar Odası şube yetkilileri, belediye zabıtaları ve ruhsat büro yetkilileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi