Esnafın hırsız öfkesi

Diyarbakır’da kapkaç ve hırsızlığın polisiye tedbirlerle önlenememesi üzerine vatandaş kendi yöntemini devreye soktu.

Esnafın hırsız öfkesi

DİYARBAKIR

- Diyarbakır’da sık sık meydana gelen hırsızlık, gasp, kapkaç ve soygun olaylarına emniyetin etkin şekilde tedbir almaması sonunda esnaf ile çeteleri karşı karşıya getirdi. Bu tür olayların en fazla mağdur ettiği kesimlerin başında gelen ve defalarca bu konulardaki şikâyetlerinin gazetemiz tarafından gündeme taşındığı Sur İçi’ndeki Melikahmet semtinde son günlerde esnaf-hırsız gerginliği yaşanıyor.

ESNAFIN HIRSIZ ÖFKESİ KAN DÖKTÜRDÜ

Devletin ilgili güvenlik birimlerinden umudunu kesen esnaf, kendi yöntemini devreye soktu. Alışverişe çıkan bayanlara ait çantaların kapkaç yoluyla gasp edildiği cadde olarak bilinen Melikahmet caddesinde meydana gelen kapkaç olayı esnafı çılgına çevirdi. Bir bayanın çantasını gasp etmeye çalışan kapkaççıyı yakalayan esnaflar,ismi öğrenilemeyen kapkaççıyı linç etmeye çalıştı. Tam bir öfke boşalmasının yaşandığı olayda kapkaççı genç daha sonra olay yerine gelen polisler tarafından öfkeli esnafların elinden kurtarıldı.

SİLAHLAR KONUŞTU, 2 KİŞİ YARALANDI

Bu olaydan bir gün sonra iş yerlerinin önünde geçen şüpheli kişileri kapkaç çetesinin üyesi sanan esnaflar ile bu kişiler arasında kavga çıktı. Silahların ve bıçakların konuştuğu kavgada 1’i durumu ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. İsmi öğrenilemeyen yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, gerginliğin dün de devam ettiği öğrenildi. Yaşanan gerilimi haber yapmaya giden gazetecilere de tepki gösteren esnaflar mikrofonlara konuşmak istemedi. Mobesa kameralarının kayıtta olduğu ve Diyarbakır’da alışverişin kalbi olarak bilinen Melikahmet’te yaşanan hırsızlık,gasp ve kapkaç olaylarına devletin önlem almamasını manidar bulan esnaf, bu olayların münferit olmadığını, bölgenin hırsızlık çetelerinin hedefinde olduğunu düşünüyor.

ÖNLEMLER YETERSİZ, CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Alışveriş yapan vatandaşlar ise esnafın tepkisinde haklı olduğuna dikkat çekerek, devletin bu bölgede önlem almamasının önemli bir eksiklik olduğunu kaydettiler.

Hemen her gün hırsız-esnaf kovalamacasının yaşandığı Diyarbakır’ın bilinen işlek alışveriş yerlerinde artık hırsızlık çetelerinin esnafı açıkça tehdit etmesi büyük endişe yaratırken, bu konudaki yasaların ve cezaların da caydırıcı olmadığı konuşuluyor.

Bu arada Melikahmet caddesinde bulunan bazı esnafların hırsızlık olaylarına önlem alınmamasını protesto ederek kepenk kapattığı ifade edildi.

CANLI CANLI HIRSIZLIK OLAYI YAŞANIYOR

Hırsızların cirit attığı Melikahmet’te ekibimiz  haber yaptığı sırada bir kapkaç olayı daha yaşandı.  Bir vatandaşın çantasını çalan kimliği belirsiz kişiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri hırsızların peşine düştü.

Öte yandan son günlerdeki gerilim üzerine emniyetin zırhlı araçları olayların yaşandığı bölgede görev yapmaya başlaması dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz