Facia kanalın kapatılması mı?

4 kişinin ölümüne su kanalının üstünün betonla kapatılması yol açtı

Facia kanalın kapatılması mı?

HABER MERKEZİ

Batman’da Lalihan Güner (54) ile 1 ila 9 yaşlarındaki üç torununun sel sularına kapılıp yaşamlarını yitirmesiyle sonuçlanan faciaya, evlerinin yanı başındaki su kanalının üzerinin betonla kapatılmasının yol açtığı iddia edildi.

Önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın su taşkınına yol açtığı Batman’ın merkez Seyitler Mahallesi’nde, sel sularına kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ile torunları Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner (9) hayatlarını kaybetti. Saatler süren arama çalışmaları sonrası cansız bedenlerine ulaşılan babaanne ve torunlarının olay sırasında 3062'nci Sokak'ta bulunan evde oldukları, sel sularının evin duvarını yıkması ile birlikte suya kapıldıkları belirlendi. 

Facianın yaşandığı mahallede felaketin izleri silinmeye çalışırken, duvarının bir bölümü yıkılan evin içerisi ve çevresi sel sularının taşıdığı çamurla adeta bataklığa dönüşmüş durumda.  13 evin bulunduğu sokakta yaşayan ailelerin tümü birbirleriyle akraba. Yaşanan facia sonrasında aileler yurtlara yerleştirildi.

‘CENAZELER GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE GİTTİ’

Olay günü yaşananları ailesinden 4 kişiyi kaybeden Felemez Güner anlattı. Akşam saat 23.30 sıralarında yağmurun şiddetlenmeye başladığını dile getiren Güner, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Çocuklara ‘kendinize dikkat edin, yerimiz güzel değil’ dedim. Çocuklarımdan birinin evi burada. 3 tane çocuğu var. Onun evinden bu tarafa doğru su gelmeye başladı. Suyun hepsi avluya döküldü. Gelinimle, çocuklar oradaydı. Gidip çocukları aldım. Gelinim de bir oğluyla kaçtı. Diğer gelinim ile 4 çocuğu orada kaldı. Bağırıyorum kimse yok. Çocuklar kalktılar, kendi evlerinden oraya geçerek, kapıyı kırdılar, gelinimi ve çocuklarını kurtardılar. Amcamın oğlunun bulunduğu eve baktım cenazeler geldi.  Nineleri ile torunlarının cenazesi. Ninelerinin cenazesini aldım. Cenazeler gözümün önüne gelince bağırdım.” 

YARDIM EKİPLERİ GEÇ GİTTİ 

Yardım ekiplerinin olay yerini geç ulaştığını öne süren Güner, “AFAD olay bittikten, kendimizi kurtardıktan sonra geldi. Zamanında yetişmediler. Cenazemizi kurtardıktan sonra, su durduktan sonra geldiler” dedi. 

KANALIN ÜZERİ KAPATILMIŞ

Güner, yaşanan ölümlere ise evlerinin yanından geçen kanalın üstünün kapatılmasının sebep olduğunu iddia etti.   Güner, “O kanal açık olsaydı su buraya dökülmeyecekti. Üzerini betonla kapattıkları için su direk buraya döküldü. Acayip bir şey, belediye nasıl yapmış bilmiyorum. Boşluk kalmayan kanalın suyu nereye gidecek? Bunu kim yapmışsa ölümler onun yüzünden oldu” dedi. Zor durumda olduklarını söyleyen Güner, “Bir an önce bu halden kurtulmak istiyoruz. Çocuklarımın yatacağı bir yer yok, 40 nüfusuz. Burada 13 ev var, 6 evin tamamı yıkıldı.  Diğerleri de kullanılamaz halde. Yardım istiyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz