Fatih Camii'nde Suriye'de ölenler için gıyabi cenaze namazı

Beşar Esad yönetimine karşı başlayan olayların 4. yıl dönümünde Hizb-ut Tahrir üyesi olduklarını belirten bir grup, Fatih Camii avlusunda cuma namazı sonrası Suriye'de ölen insanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Fatih Camii'nde Suriye'de ölenler için gıyabi cenaze namazı
Koalisyon Güçlerinin yaptıkları operasyonlara karşı olduklarını belirten grup üyeleri, Suriye'deki direnişi desteklediklerini söyledi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup, Beşar Esad'a karşı olduklarını belirtti. 'Haçlı koalisyonuna karşıyız', 'Haçlılara karşı tek ümmet', 'Tek çözüm Raşid-i hilafet', 'Türkiye kime yardım ediyor?', 'Katil uçaklar Ürdün'den' 'Şah Fırat değil Şah Mat' yazılı pankart ve döviz açan grup sık sık tekbir getirdi. Grup adına açıklamayı Köklü Değişim Dergisi temsilcisi Musa Bayoğlu yaptı. Suriye'deki devrimin 5. yılına girdiğini ifade eden Bayoğlu, “Devrimin 5. yıl dönümünde Suriye halkının yanında olacağız." dedi.
"AMA BİR TÜRBENİN YERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ ZAFER SANDINIZ"
"Şah Fırat" operasyonunu eleştiren Bayoğlu, “Ey Erdoğan, Ey Davutoğlu, Suriye halkının yanında olduğunuza dair yaptığınız ateşli konuşmaların boş lakırdı olduğunu herkes görüyor. Hamaset dolu konuşmalar yaptığınız halde enkaz altında kalan çocukların yardımına koşmadınız. Yetiş ya Mutasım diye haykıran kadınları kurtarmak için harekete geçmediniz. Ama bir türbenin yerini değiştirmeyi zafer sandınız. 4 yıl boyunca Suriye'de çiğnenmeyen onur kalmadı. Ama siz sandukaları taşımayı onur saydınız. Haçlı koalisyonuna Türkiye ve bütün beldelerin yönetimi destek verdi. ABD'nin kurduğu haçlı ordusu terörizmle mücadele adı altında her gün Suriye topraklarındaki mazlum ve masum çocukları katlediyor" ifadelerini kullandı.
Suriye halkı için dua eden grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz