Fedakar hemşire

Kendi acısını unutup, bebek ve annenin hayatını kurtardı

Fedakar hemşire

SİİRT - Pervari'nin Doğan köyünde safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılanarak, Siirt'teki hastaneye götürülen hemşire Fatma Altunyurt, kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan bir minibüsteki kadının doğumunu yaptırdı. Bu sayede anne ve bebeğinin hayatını kurtardı.

Kendi acısını unutup doğum yaptırdı

Edinilen bilgiye göre, Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hemşire Fatma Altunyurt (24), safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılandı. Ancak köy yolunun kar nedeniyle kapalı olması üzerine durum İl Özel İdaresi Müdürlüğü ile 112 Acil Servis'e bildirildi. 6 saat süren çalışması sonucunda köye ulaşan İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekipleri, hasta Altunyurt ile Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi Doktoru Ümit Gültekin'i araçlarına alarak, Pervari'ye doğru yola çıktı. Ancak Geçittepe mevkisinde tipi nedeniyle yol kapandı. Bu arada Yapraktepe köyünden gelen ve hamile Havvar Han Kartal'ın (34) içerisinde yer aldığı minibüs de bu mevkide mahsur kaldı. Bir süre sonra minibüsteki Havvar Han Kartal'ın doğum sancılarının başlaması üzerine büyük özveriyle kendi rahatsızlığını unutan hemşire Fatma Altunyurt, minibüse geçerek, doğumu gerçekleştirdi.

Yolun açılmasının ardından hasta Altunyurt ve doğum yapan Kartal, Pervari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tedavinin ardından anne Kartal taburcu edilirken, Altunyurt Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

-Bebeğe ekip şefinin ismi verildi

Kartal'ın minibüste dünyaya getirdiği erkek bebeğe köy yolunun açılmasını sağlayan ekip şefi Cemil Sercan'ın ismi verildi.

Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi Doktoru Ümit Gültekin merkezlerinde çalışan Fatma Altunyurt'un safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılandığını belirterek, şunları söyledi:

''Altunyurt'un Siirt Devlet Hastanesi'ne götürülmesi gerekiyordu. Köy yolu kar nedeniyle kapalı olduğu için İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nden yardım talep ettik. Uzun süren çalışma sonucunda ekipler köy yolunu ulaşıma açtı. Benle hasta Altunyurt onların pikabına binerek Pervari'ye doğru yola çıktık ancak dağlık kesimde tipi yolu kapatmıştı. Ekipler yolu açmak için çalışmaya başladı. Aynı yerde bekleyen minibüste doğum vakası bulunduğunu öğrendik. Hasta Havvar Han Kartal'ın doğum sancıları başlaması üzerine hastalığı nedeniyle büyük acı çeken hemşire Fatma Altunyurt, büyük özveriyle doğumu gerçekleştirdi. Bu sayede anne ve bebeğin ölüm tehlikesini engellemiş oldu. Sağlık çalışanın bu fedakar davranışı Havvar Han Kartal'ın yakınları başta olmak üzere hepimizi duygulandırdı. Çünkü çok büyük acı çekiyordu. Fatma hemşire o anda her şeyi unutup, anne ve bebeğinin hayatını kurtardı.''

Kaynak: Diyarbakır Söz