Fethullah ismini değiştirmek için mahkemeye talepte bulundu

Darbe girişimi sonrası niğde'nin Bor ilçesinde yaşayan Mehmet Fetullah Erdoğan(32) Arkadaşlarıyla tartışırken kendisine 'Feto' denilmesinden rahatsız olunca, Fethullah olan ikinci ismini 'Efe' olarak değiştirmeye karar verip mahkemeye değişiklik için talepte bulundu.

Fethullah ismini değiştirmek için mahkemeye talepte bulundu

NİĞDE'nin Bor İlçesi'nde 32 yaşındaki Mehmet Fetullah Erdoğan, darbe girişimi sonrası arkadaşlarıyla tartışırken kendisine 'Feto' diye hitap edilince, Fethullah olan ikinci ismini 'Efe' olarak değiştirmeye karar verip mahkemeye başvurdu.

Mehmet Fetullah Erdoğan, isim değişikliği için Bor Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğu söyledi. Mahkemeye verdiği dilekçesinde Fetullah olan isminin Efe olarak değiştirilmesini, eğer bu mümkün değilse ikinci ismini silinmesini istedi. Darbe girişimi sonrası Fetullah isminden rahatsız olmaya başladığını belirten Erdoğan, "İsmimi rahmetli babam koymuş. Ben de terör örgütü mensubu, vatan haini birisinin ismini taşımak istemediğimden dolayı ismimi değiştirmek için mahkemeye başvuruda bulundum" dedi.

Darbe gecesi WhatsApp gurubunda arkadaşlarıyla oluşturdukları grupta sohbet ettikleri sırasında kendisine 'Feto' diye hitap edildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Arkadaşlarım ismimin Fetullah olmasından dolayı bana Feto diye hitap etmelerinden rahatsız oldum ve durumu aileme açtım. Ailem de bana destek olarak ismimin değiştirmemde bir sakınca olmayacağını söylediler. Pazartesi günü sabah mesai başladığı saatte mahkemeye gelerek ismimi değiştirmek için dilekçe verdim. Şu anda işsizim. 'Acaba ismimden dolayı işsizim' diye düşünmediğim gün de olmuyor değil."

DHA

Kaynak: DHA