Görüş Bildir

Filipinler'deki tayfun 11 Eyaleti etkiledi, canlar aldı!

Saatteki hızı 185 kilometreye varan rüzgarlarla Filipin’deki 82 eyaletten 11'ini etkisi altına alan tayfunun neden olduğu seller ve heyelanlar sonucu çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği, köprülerin yıkıldığı, ulaşım ve enerji hatlarının hasar gördüğü öğrenildi.

Filipinler'deki tayfun 11 Eyaleti etkiledi, canlar aldı!

"The Manila Times" gazetesi haberine göre; Ulusal Afet Yönetim Kurulu (NDRRMC), tayfunun etkili olduğu bölgelerde  16 bin 489 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.      

Sel sularına kapılan çok sayıda kişinin kaybolduğu belirtildi. Bazı yerleşim birimleriyle iletişim kurulamadığı için ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Arama kurtarma çalışmalarına askeri birliklerin yanı sıra gönüllüler de katılıyor.

YARDIMLAR ULAŞTIRILAMADI

Quezon eyaleti Sivil Savunma Şefi Nigel Lontoç, sel suları yükselmeye devam ettiği için yardımların ulaştırılmasında güçlük yaşandığını belirtti.

ÜÇ BALIKÇIDAN HABER YOK

Bu yıl Büyük Okyanus'ta oluşan 24'üncü tayfun olan Koppu, deniz ve  hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçuş iptal edilirken bazı  feribotların limanlara yaklaşamadığı kaydedildi. Bu arada Manila Körfezi  açıklarında kaybolan üç balıkçıdan haber alınamıyor.

Pangasinan, Cagayan, Isabela, Quirino, Nueva Vizcaya, Aurora, Nueva  Ecija, Apayao ve Kalinga eyaletlerinde birçok yerleşim birimine hala elektrik  verilemiyor. Tayfun nedeniyle ekili alanların da hasar gördüğü kaydedildi.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi