Fırında farklı ekmek fiyatı

Fırında farklı ekmek fiyatı

Fırında farklı ekmek fiyatı

Fırıncılar Odası’nın aldığı ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de onayladığı ekmek fiyatlarındaki zam’a tepkiler çığ gibi büyürken, fırınlardaki farklı fiyatlar dikkat çekiyor.

FIRANLARDA FİYATLAR FARKLI

Son 2 yılda un fiyatları aynı olmasına rağmen yapılan zam infial yaratırken, bazı fırınlar 480 gramlık ekmeği eski fiyat olan 1 TL’den satmaya devam ediyor. Diğer fırınlar 480 gramlık ekmeği 1 TL 25 kuruştan satarken,aynı gramda ucuz ekmek üreten fırınlar vatandaşın ilgisini çekiyor.

Diyarbakır'da ekmek fiyatlarının 1 TL 25 Kuruş'a yükseltilmesi nedeniyle belediyenin ürettiği ucuz ekmeğe olan talepte de patlamaya neden oldu. Belediye ekmeklerinin satıldığı büfelere ilginin fazla olması dikkat çekiyor.

KOÇKAYA :’SORUMLULUK BİZDE DEĞİL’

 Bu arada Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, ekmek fiyatlarındaki artışta bir etkilerinin olmadığını söyledi. Sabah kahvaltısı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Koçkaya,”Fırıncılar Odası’nın aldığı bir karardır.Bunda bir etkimiz ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Bu kararı neye göre aldıklarını da bilmiyoruz.” dedi.

Öte yandan tüketici haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının bu zamın iptali için yasal yollara başvurmaya hazırlandığı öğrenildi.

BELEDİYE EKMEĞİNE YÖNELDİLER

Diyarbakır'da ekmek fiyatlarının 1 TL 25 Kuruş'a yükseltilmesi, birçok vatandaşı belediyenin ürettiği ucuz ekmeğe yöneltti. Büyükşehir Belediyesi ekmeği satan Mecnun İpek, ekmeklerin fiyatlarının birden artmasının ekmeklerine olan rağbeti arttırdığını belirterek, "Zaten bizim ekmekleri müşterilerce hem kaliteli hem de ucuz olduğu için tercih ediliyor. Üstelik fiyatı da 50 kuruş. Birçok yeni müşterimiz oldu" dedi.

ESKİ GRAMAJINA DÖNSÜN

Artık fırınlardan pahalı ekmek almayacaklarını belirten Aysel Özdoru ile Sabri Özdoru isimli vatandaşlar ise, "Biz fırıncılara demedik ki ekmeğin gramajını artır da fiyatları yükselt. Bizim istediğimiz şey ekmeğin eski gramajında ve fiyatında kalmasıdır. Daha şimdiden bu yüksek fiyat kurallarına uymayan fırınlar iş yapamayınca ekmeği ucuza satmaya başladılar. Bizler ve bizim gibi çok kişi kararlı niye belediyenin ürettiği 50 kuruşa satılan ekmeği almayalım ki. Cebimize zarar vermemek için gidipte kesinlikle 1 TL 25 kuruşa satılan ekmeği almayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler