Görüş Bildir

Gazlı içeceklere karşı ücretsiz hoşaf ikram ettiler

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Odasınca, yerli ürünlerden elde edilebilecek ürünlerin yaygınlaşması amacıyla ücretsiz hoşaf dağıtıldı.

Gazlı içeceklere karşı ücretsiz hoşaf ikram ettiler

Bingöl'de, gazlı içeceklere karşı kolaylıkla yerli ürünlerden elde edilebilen içeceklerin yaygınlaşması için vatandaşlara ücretsiz hoşaf ikram edildi.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bingöl Ziraat Odasınca, yerli ürünlerden elde edilebilecek ürünlerin yaygınlaşması amacıyla ücretsiz hoşaf dağıtıldı.

Cuma namazının ardından merkez Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara yerli meyvelerden yapılan katkısız soğuk hoşaf ikram edildi.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, etkinlikte yaptığı açıklamada, yerli ürünlerden yapılan hoşaf ve komposto gibi içeceklerin tüketilmesini istedi.

Sağlıksız gazlı içeceklere karşı kolay ve yerli ürünlerden elde edilebilecek içeceklerin yaygınlaşması konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlatan Karaarslan, "Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile hoşaf dağıtım etkinliği düzenledik. Vatandaşlarımıza hoşaf ikram ettik. Köylerimizden topladığımız ürünleri Tarım ve Orman Müdürlüğünde tasnif ederek hoşaf yaptık. Bu tür ürünler köylerimizde bol bol bulunmaktadır. Hem meyve hem de sebze olarak değerlendirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlar, ücretsiz dağıtılan hoşafa ilgi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi