"Gençler sabah namazında buluştu"

"Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak" sloganıyla örgütlenen gençler, İzmir, Denizli ve Diyarbakır'da sabah namazında buluştu

Sosyal medyadan yapılan çağrılarla Konak ilçesi Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Hisar Camisi'nde bir araya gelen gençler, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından cemaatle sabah namazını kıldı. Namazın ardından caminin ortasında daire oluşturan gençler, Hüseyin Dursun'un duasına eşlik etti.

Namazın ardından basın açıklaması yapan Muhammet Enis Özel, "Gençler Namazda Buluşuyor" etkinliğinin İzmir'de olduğu gibi 40 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Dünya Müslümanlarının zulüm gördüğünü ifade eden Özel, İslam coğrafyasının huzur bulması için tüm Müslümanların bilinçlenerek dua etmesini istedi.

Etkinliğe kadınlar da caminin üst katında kendilerine ayrılan bölümde yer alarak destek verdi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

DENİZLİ 

Denizli'de ise Delikliçınar Yenicami'de sabah ezanıyla buluşan gençler, namazın ardından cami avlusunda toplandı. Gençler, Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Gençler Mısır zindanlarındaki kahramanları selamlamak için sabah namazında toplanıyor" posteri açtı.

Denizli Gönüllüler Hareketi adına basın açıklamasını okuyan Salih Tekin, Mısır halkının oyları ile cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin askeri darbe sonucu Sisi yönetimi tarafından zindana atıldığını belirtti. Tekin, "Dünya var oldukça Rabia Meydanı'nda kanla yazılan tarih hiçbir zaman unutulmayacak. Mısır'ın kahraman devrimcileri ümmetimizin tarihinde birer kahramanlık destanı, hürriyet meşalesi olarak yerlerini alacaklardır" ifadesini kullandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da  aralarında Özgür-Der ve Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği gibi sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu bir grup, Ulu Cami'de bir araya geldi.

Sabah namazının ardından cami meydanında toplanan grup, Mursi posterleri ve Rabia işaretinin bulunduğu dövizleri taşıyarak, Mursi lehine slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Üyesi Ahmet Maruf Demir, Mısır devrimcilerinin ilk günden itibaren Sisi cuntasına karşı direndiklerini söyledi.

Demir, "28 Şubat darbesinin mazlumlarından Yakup Köse kardeşimize de özgürlük istiyoruz. Yeni Türkiye geçmişin izleriyle hesaplaşmaya ancak bu mazlum insanları özgürleştirerek başlayabilir" şeklinde konuştu. Demir, ayrıca, 3. yılında Uludere için de adalet istediklerini sözlerine ekledi. Grup, açıklamanın ardından yapılan dua sonrası dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz