Görüş Bildir

Göçerlerin hayatı belgesel film oluyor

Siverek ilçesindeki Karacadağ bölgesinde yaşayan göçerlerin hayatını konu alan "Kavalın Sesi" belgesel filminin çekimleri başladı.

Göçerlerin hayatı belgesel film oluyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Karacadağ bölgesinde yaşayan göçerlerin ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamlarını konu alan "Kavalın Sesi" belgesel filmi çekiliyor.

Fotoğraf sanatçıları Sedat Kıran ve Güle Ertunahan Karacadağ'da 9 ay çekimler yapacak.

Kıran, yaptığı açıklamada Siverek ilçesindeki Karacadağ'ın doğal yaşamın en büyük alanlarından biri olduğunu söyledi.

KAVALIN SESİ BELGESEL OLUYOR

Kavalın Sesi belgesel filminde bölgedeki doğal yaşamı aktarmaya çalışacaklarını belirten Kıran, "Bu doğal yaşam alanlarına dair derin kültürün dokusunu işleyerek, teknolojinin gelişmesi ve kapitalist anlayışın doğal yaşamları, kültürleri yok etme anlayışıyla karsı karsıya olan Karacadağ'ın doğal yaşam kültürünün derin dokusunu belgelemek. Dünya tarihine milat olan Karacadağ ve havzasının tarih boyunca yaşam alanlarına elverişli olması birçok kültürün rengini tarih boyunca barındırmış; derin bir kültür, inancın merkezi olmuş. Günümüze kadar derin kültürleri renkleri bulmak mümkün." dedi.

KARAÇADAĞ GÖÇERLERİ

Fotoğraf sanatçısı Ertunan, bölgede daha önce Kıran ile çalışma yürüttüklerini belirterek "Kavalın Sesi" belgesel filmiyle göçerlerin yaşamlarını konu edinerek bölgede yok olmayla karşı karşıya olan bin yılık doğal yaşamı sergilemeye çalıştıklarını söyledi.

Bölgede 9 aylık bir çalışma yapacaklarını anlatan Ertunan, "Göçerlerin yaşamını konu edinecek belgeselde ilk olarak bu derin kültürel doku ve yaşamın izlerini işleyeceğiz. Başladığımız bu projede ilk etapta derlemeler yapıyoruz; her yaşlıyla sohbetler, hikayeler, yaşanmış hikayeleri, aşkları, dramlarını kaydediyor ve derliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi