Görüş Bildir

Görme engellilerin kutlu doğum etkinliği

Görme Engelli öğrenciler, "Kutlu Doğum" etkinliği organize ederek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e(S.A.V.) sevgilerini gösterdi.

Görme engellilerin kutlu doğum etkinliği

Görme Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerindi duygu dolu anlar yaşandı.

Yenişehir ilçesindeki Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Etkinliği programına; İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yanı sıra Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Atlı, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Görme engelli öğrencilerden Abdullah Çağlar’ın Kur’an tilavetiyle başlayan program, Okul Müdürü Derviş Yüce’nin açış konuşmasıyla devam etti.

DUYGU SELİ OLUŞTU

Yüce’nin ardından öğrencilere hitap eden İşliyen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in çocukluğu ve çocuklara verdiği önem hakkında bilgiler verdi.   İl Milli Eğitim Müdürü Aslan ise, “Biz sizlere kesinlikle görme engelli olarak bakmıyoruz. Asıl görmeyenler kimlerdir biliyor musunuz? Gözleri görüp de kalbi-vicdanı körelmiş olanlardır. Sizler yüreğinizle görüyorsunuz ve en güzel siz görüyorsunuz. Sizleri eğiten öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel programda emeği geçen Okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize de çok teşşekkür ediyorum” dedi.

Program, görme engelli öğrenciler tarafından Peygamber Efendimiz ile ilgili yazılar, şiirler ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi