Görüş Bildir

Görmez'den tarihi ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Birlikte kamera karşısına geçen Görmez ve Bartholomeos, karşılıklı dostluk ve iyi niyet mesajlarını iletti.

Görmez'den tarihi ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye tarihindne bir ilki gerçekleştirerek Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte saat 12.30’da Balat’ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi’ne gelen Görmez, Fener Rum Patriği Vekili Metropolit Stafenos tarafından karşılandı. Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez arasında gerçekleştirilen tarihi görüşme, diyanet tv tarafından da canlı verilOİ.

TARİHİ ZİYARET

Görmez ziyareti gerçekleştirdiğinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Çeşitli vesilelerle görüşüyorduk ancak bizzat mekanınızda sizi ziyaret ederek görüş alıverişinde bulunmayı istedik. Asırlarca birlikte vatan kıldığımız bu topraklarda ortak konularımızı görüşmek, özellikle Ortodoks dünyasındaki Müslümanların ve İslam dünyasındaki Ortodoks Hıristiyanların durumlarını sık sık biraya gelerek konuşmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Patrik Bartholomeos ise konuşmasının başlangıcında Müslüman aleminin Berat Kandilini kutlayarak, “Yaklaşmakta olan mübarek ramazan ayınızı sıhhatle afiyetler geçirmenizi diliyor dua ediyoruz. Mutlu bayramlar şimdiden. Biliyoruz ki ramazan ayı yaz sezonunun içinde rastladığı zaman oruç tutmak biraz daha zordur. Ama Allah size kuvvet versin. İnşallah hem Türkiye’de hem tüm İslam aleminde huzur içerisinde bir bayram kutlanır” diye konuştu.

Konuşmalar ardından misafirlere Fener Rum Patrikhanesi adetlerine göre “beyaz tatlı” ikram edildi. Görüşmenin sonunda Bartholomeos ve Görmez, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi