Görüş Bildir

Görmez'e Destek!

Diyanet Sen Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e destek verildi.

Görmez'e Destek!

Diyanet Sen Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e destek verildi.

Kristal Park'ta toplanan, sendika üyesi 300'ü aşkın din görevlisi adına basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Batman Şubesi Başkanı Hamit Ergin, Diyanete ve Diyanet İşleri Başkanı'na sahip çıkacaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı'na yapılan saldırıların amacının Diyanet İşleri Başkanlığı'nı yıpratmak olduğunu belirten Ergin, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanete yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

DİYANETE SAHİP ÇIK

Diyanet’e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelediklerini dile getiren Ergin, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşü olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılıyor. Bazı çevrelerin konuyu başkanlığın görüşü olarak kamuoyuna takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Diyanet,  bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur’an-ı dinlemeyi bilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider."

TÜRKİYENİN YARINLARI

"Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir" diyen Diyanet-Sen Batman Şubesi Başkanı Ergin, "Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet’in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki, vatanlarını yaşanmaz bilenler ,vatanlarını yaşanmaz kılanlardır" dedi.

Bodrum'da cesedi kıyıya vuran Aylan Kurdi bebeği hatırlatan Ergin, şöyle devam etti:

"Diyanete ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir. Biz, her alanda büyümeyi, daha gelişmiş bir ülke olmayı hedeflerken, Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz; hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz."

Birliktelik çağrısında bulunan Ergin, "Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, mayınlı arazinin artık metropoller olduğu, hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkmaya çalışan diyanetine sahip çık! Ümmetin ocağına ateş düşerken, Esmalar demokrasi için kan dökerken, Mursiler 'Kur’an er ya da geç galip gelecektir' derken, dünyaya İslam’ı anlatan Diyanetine sahip çık. Bugün Diyanet’e yapılan bu saldırlar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi