Gözünüz arkada kalmasın

Tatile giderken gözünüzün arkada kalmaması için tedbirinizi alın

Gözünüz arkada kalmasın

Okulların kapanmasının ardından artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşları tatil telaşı sardı. Tatil planı yapan vatandaşlara emniyetten önemli bir uyarı geldi: "Tatile çıkmadan hırsızlıklara karşı tedbirinizi alın, gözünüz arkada kalmasın. Hırsıza 'biz evde yokuz, rahatlıkla çalışabilirsiniz' dercesine, perdeleri sıkı sıkıya kapatmanız gündüzleri evinizin keşfedilmesini sağlayacaktır."

TATİLİNİZ ZEHİR OLMASIN

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nden yapılan açıklamada, kısa süreliğine bile olsa evlerinden tatil amacıyla ayrılacak olanların mutlaka tedbir almaları gerektiğine dikkat çekildi. Evden uzun süreli ayrılacak vatandaşların ne zaman döneceğini, gideceği yerin adres ve telefonunu mutlaka bir komşuya bırakılmasının tavsiye edildiği açıklamada şöyle denildi:

EVDEN ÇIKARKEN DİKKAT

"Evinizden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz. Değerli eşya ve mücevherlerinizi yanınıza alınız. Evlerinizi kısa süreli veya uzun süreli terk ettiğiniz zaman, evin bir lambasını açık bırakınız. Ayrıca bir radyoyu açık bırakarak ve sesini giriş kapısından düşük seviyede duyulacak şekilde ayarlayarak ayrılırsanız evde biri varmış hissi uyanacaktır. Evinizin perdelerinin hepsini kapalı tutmayınız. Evde gündüz kimse yokmuş hissi uyandırmayınız. Tatile gittiğinizde veya evinizden uzun süreli ayrıldığınızda posta kutusunun anahtarlarını komşunuza bırakmayı unutmayınız, hırsızlar öncelikle posta kutusu dolu olan daireleri seçeceğini unutmayınız. Evden uzun süreli ayrılırken ne zaman döneceğinizi, gideceğiniz yerin adres ve telefonunu mutlaka bir komşunuza bırakınız. Hırsızlar eve girdiklerinde önce yatak odalarını karıştırırlar, kıymetli eşyalarınızı evinizin daha değişik yerlerine saklayınız. Hırsızların karanlık ve loş ışıklı yerlerden hoşlandıklarını unutmayınız. Özellikle hırsızların girmesi için elverişli olan yerlerin mutlaka ışıklandırılmış olmasına özen gösteriniz."

 

POSTA KUTUNUZA ÖNEM VERİN

Tatile giden vatandaşların posta kutusunun anahtarını komşuya bırakmayı da unutmamaları gerektiğini belirten Asayiş Şube yetkilileri, hırsıza 'biz evde yokuz, rahatlıkla çalışabilirsiniz' dercesine rahat davranılmamasını istedi. Plajlar, kampingler, piknik alanları ve benzeri dinlenme ve eğlenme yerlerinin hırsızlığın en kolay yapıldığı yerlerden olduğuna vurgu yapan yetkililer, "Böyle yerlere giderken değerli eşyalarınızı yanınızda götürmeyiniz, götürdüğünüzde bir kişinin sürekli eşyalarınızın yanında bulmasını sağlayınız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler