Görüş Bildir

Güneydoğu için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda beklenen kuvvetli yağışa karşı vatandaşları uyararak, “Meydana gelebilecek tipi şeklindeki yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” çağrısı yaptı.

Güneydoğu için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji'den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

YAĞIŞ UYARISI

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda beklenen karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney, Muş'un güneybatı, Diyarbakır'ın kuzeydoğu ve Bingöl'ün güneydoğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat), rakımı 1.100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek tipi şeklindeki yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi