Görüş Bildir

Güneydoğu nöbette!

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin ve Siit'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Güneydoğu nöbette!

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Etkinlikte mevlit okutuldu, darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Vatandaşlardan Zülfükar Kısmet (72), yaptığı açıklamada, darbe girişimiyle Müslümanların ortadan kaldırılmak istendiğini bildirdi.

"Fetullah Gülen'i Müslüman zannetmiştik ama öyle değil. Müslüman gibi gözüküyor ama Yahudi ve Hristiyanların yanında yer aldı" diyen Kısmet, darbe girişiminin ilk gününden bu yana alanlarda olduğunu belirtti.

Ali Yaman ise darbenin ilk gününden bu yana meydanlarda olduğuna işaret ederek, Cumhurbaşkanı'nın cesareti, kararlılığı ve halkı arkasına alarak iradeye sahip çıkmasının darbeyi püskürttüğünü ifade etti.

- Batman

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Rabia Kavakçı, Batman Valisi Ahmet Deniz ile birlikte, Valilik önünde "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlarla bir araya geldi.

Kavakçı, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbelerin hikayelerini her zaman dinlediklerini, 1980 darbesi ile 28 Şubat sürecini ise bizzat yaşadığını vurguladı.

- "15 Temmuz'da zor bir gün yaşadık"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da zor bir gün yaşadığını vurgulayan Kavakçı, şöyle konuştu:

"Batman'da da kahraman Batmanlılar, darbeye 'dur' dediniz, silahlara 'dur' dediniz. Sizler burada direnirken, İstanbul'da ve Ankara'da da kardeşleriniz direndi. Çünkü bu darbelerin ötesinde bir şeydi. Çünkü bu aklımızın tahayyül edemeyeceği bir şeydi. Savaşta bile bir ahlak, edep, etik vardı. Savaşta cenazeler alınır, yaralıya, kadına silah doğrultulmazdı. Ama bu hainler şerefli Mehmetçiğimizin üniformasına, hepimize ihanet ettiler."

Darbecilerin hedef gözetmeksizin her kesime silah doğrulttuğunu söyleyen Kavakçı, darbenin asıl amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildirdi.

Darbeyi düzenleyen hainlerin Cumhurbaşkanına suikast düzenlediklerini ifade eden Kavakçı, şunları kaydetti:

"Haince, kalleşçe, korkakça, ailesiyle beraber torunuyla, çocuğuyla beraberken umursamadılar, gözlerini o kadar kin bürümüştü ki öldürmeye kalkıştılar. Bununla da kalmadılar, hiç bir darbede yapılmamış olan başka bir şey yaptılar, sizlerin oylarıyla seçilmiş olan, sizleri temsil eden AK Partilisiyle, CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, HDP'lisiyle ayırt etmeden meclis çatısı altında temsil edilen milletvekillerine bomba attılar. Bu korkak hainler o kadar korkaklar ki ayrım yapmadan bombaladılar."

Batman Valisi Ahmet Deniz de meydanlara çıkanların bir direniş destanı yazdığını söyledi.

Vali Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimizin demokratik duruşu dünya tarihinde ender olaylardan birisi ama maalesef demokrasiye sahip çıktığını düşünen dost görünümlü ülkelere gerçeği görmüyorlar. Srebrenista'nın, Bosna'nın göbeğinde BM'nin gözetiminde 8 bin 500 Müslüman kardeşlerimizi görmedikleri gibi, Irak'taki Suriye'deki milyonların katledildiğini görmedikleri gibi görmüyorlar. Bu hain FETÖ arkasında kimlerin olduğunu görüyoruz onun için uyanık olmalıyız. Eğer başarsalardı vatansız bir millet olacaktık. Bu aziz millet vatanın ne demek olduğunu ve vatansız yaşayamayacağını bir kez daha gösterdi. Bunların oyunları bitmedi, dik duruşumuzu devam ettireceğiz. PKK terör örgütü de son 15 günü gelen telsiz konuşmalarında ifadeleri, 'oradan kaçanların boşluğunu dolduralım ve millete saldıralım' diyorlar. Maalesef bunların dipleri aynı yerde. FETÖ'de PKK'da DAEŞ'te aynı yerden yönetiliyor."

Alandaki vatandaşlar sık sık, "İşte ordu işte komutan", "Hainler halka hesap verecek", "Dik dur eğilme Batman seninle" ve "Darbeler tutmaz ezanlar susmaz" sloganları attı.

- Bingöl

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, vatandaşların demokrasi nöbetti tutuğu PTT kavşağının isminin "15 Temmuz Direniş Meydanı" olarak değiştirileceğini belirtti.

15 Temmuz akşamından bu yana Bingöllü vatandaşların gündüz işlerini yaptığını, akşam ise demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade eden Barakazi, şunları kaydetti:

"Bingöllülerin sesine kulak vereceğiz ve bu meydanın, bu kavşağın adını değiştireceğiz. PTT kavşağı olan meydanın adını, ilk fırsatta '15 Temmuz Direniş Meydanı’ yapacağız. Ben bir kez daha ilk günden beri gündüz işine, akşamları demokrasi nöbeti tutan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

- Mardin

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı konuşmada, Batı medeniyetinin artık tükenme noktasına geldiğini belirtti.

Dündar, yaklaşık 17 gündür nöbeti sürdüren vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu, ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

- Siirt

Kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, valilik önünde bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı.

Ensar Camii İmam hatibi Ramazan Toprak ve müezzinleri tarafından terör saldırılarında şehit düşen askerler ile darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Ramazan Toprak, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetini bayrak, mukaddes vatan ve kardeşlik için tutuklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi