Güneydoğu'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "Bugün Git Yarın Gel" oyununu seyircisiyle yeniden buluşturacak.

Güneydoğu'da Kültür Sanat

Valantin Kataev'in yazdığı, Göksel Kortay'ın çevirip uyarladığı, Orkun Gülşen'in yönettiği oyunda, dürüst ve namuslu bir memurun başından geçen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyunda, Dilek Mengi, Gonca Coşkun, Özgün Çoban, Özden Gököz, Ercan Kılıçaslan, Birce Birsel Çağlar, Sevi Demirçivi, Mümtaz Aydoğan Mengi, Serkan Ekşioğlu, Kerem Corogil ve İrem Ölmez rol alıyor.

Bugün git yarın gel


Dekoru Güven Öktem, kostümü Funda Karasaç, ışık düzeni Suat Uçar'a ait oyun, bugün, yarın ve 13 Mayıs'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

DDT, pazar günü ise Özlem Saraç'ın Frank Baum'dan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslan'a ait "Oz Büyücüsü" adlı çocuk oyunuyla, minik seyircilerinin kalplerini bir kez daha fethedecek.

Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer'e ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor.

İki perdelik müzikal


Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsü'ne ulaşması anlatılıyor.

DDT ayrıca bu akşam, Hristo Boyçev'in yazdığı, Zurap Sıkharulıdze'nin yönettiği, çevirisini Hüseyin Mevsim'in yaptığı "Titanik Orkestrası"nı Siirt'te tiyatroseverler için sahneleyecek.

Yaşamın kıyısında kalmış insanların her şeye rağmen bekleyişlerinin anlatıldığı oyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakul rol alıyor.

Mardin


Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan, küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği "Seyreyle Ara Güler Mardin'de" sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in sergide yer alan fotoğrafları, "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, bir yıl süreyle açık kalacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz