Gürbüz'ün köy çıkarması!

Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergani İlçesi’ne bağlı Sallar ve Kortaş köylerini ziyaret etti.

Gürbüz'ün köy çıkarması!

Köyün camisinde ve meydanındaki vatandaşları ziyaret eden Kaymakam Gürbüz, sorunları dinledi. Kaymakam Gürbüz, Köylerde yerel yatırımların çok ciddi anlamda olmadığını gözlemlediklerini ifade ederek, “Yaptığımız ziyaretlerde halkımız bu sorunlardan çokça bahsetmekteler. Bizde Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Gürbüz, İlçeye bağlı Sallar ve Kortaş köylerini ziyaret ederek, halkın sorunlarını yerinde dinledi. Köylerde yerel yatırımların çok ciddi manada olmadığını ifade eden Kaymakam Gürbüz, “Yaptığımız ziyaretlerde halkımız bu sorunlardan çokça bahsetmekteler. Bizde Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yardımlarda bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde bu yardımların daha da artacağını düşünüyorum. Yetkililerin de kendilerine verilen yetkileri yerinde görerek, yerinde bütçelerini kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımız her zaman misafirperverdir. Yine bizleri çok güzel bir şekilde karşıladılar. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Okullarımızdaki öğrencilerimizin gözlerinin ışıldaması hoşumuza gitti. Kortaş Köyümüzdeki okulumuz yeni bir okul” dedi.

YOLUMUZA VATANSEVER ÖĞRETMENLERLE DEVAM EDİYORUZ

Gürbüz, Eğitim-öğretimi de sorunsuz bir şekilde başlattıklarına değinerek, “Görevden uzaklaştırılan öğretmenlerimiz olmakla birlikte hemen bu hafta içerisinde yerlerine ücretli öğretmen görevlendirmelerini yaptık. Boş geçen dersimiz yok. Boş olan bir sınıfımız söz konusu değil. Allah’ın izniyle iyi bir eğitim-öğretim yılında vatansever öğretmenlerimizle devam ediyoruz” diye konuştu.

SORUNLARI GİDERİYORUZ

Ziyaret ettikleri köylerdeki sorunların çözümü için çaba harcadıklarını vurgulayan Gürbüz, şöyle dedi:

“Köyümüzün dile getirdiği su sorunu vardı. Su sorunlarını gidereceğiz. Boru talepleri oldu. Hemen bu hafta boruları tedarik edeceğiz. Hem Sallar, hem de Kortaş köyümüzde taziye evleri ile ilgili talepler vardı. Onları da taleplerini de bu hafta içinde çözeceğiz. Maddi olarak taleplerini çözmek bizim için kolay. Önemli olan halkımızın diğer dertleriyle haşır neşir olmak, onlarla birlikte olmak. Devletimiz merhametli, şefkatli, biz ve bizim şahsımızda halkımızla bunu biliyorsa ne mutlu bize. Bütün daire müdürü arkadaşlarımızla birlikteyiz. Sorunları hemen o anda çözmeye çalışmak durumundayız. Bütün kamu görevlilerimizde halkımızın yanında. Biz şefkatli bir millet ve şefkatli bir devletiz. Bunu da halkımızla birlikte yaşayarak görüyoruz”

Okulların eksikleri ve sorunları hakkında öğretmenlerden bilgi alan Gürbüz, eğitimin vazgeçilmez olduğunu belirterek, kısa sürede eksiklikleri gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Ziyarete Kaymakam Gürbüz’e İlçe Jandarma Komutanı vekili Yüzbaşı Emre Ayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, ilçe Müftüsü Abdurrakip Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hikmet Kanbal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi de eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz