Hac yolcularına pasaport engeli

Pasaport sıkıntısı umre ve hac ziyareti yapacakları endişelendiriyor. Yeni pasaportların müracaattan 40 gün sonra adreslere gönderilmesi ramazan ayında kutsal topraklara gitmeye niyetlenenleri zora sokuyor.

Hac yolcularına pasaport engeli

Bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ramazan ayında umre için yer ayırttıranlar, eğer pasaportları yok ise gidip gitmeme konusunda tereddüt ediyor. Yaz günlerinde yurt dışına çıkışların ve Türklerin yoğun bulunduğu ülkelerdeki akrabaların ziyaretini planlayanlar da pasaport şoku yaşıyor. Yurt dışında bulunan akrabalarını görmeye niyetlenenler, pasaportlarının ne zaman geleceğini bilemedikleri için uçak biletlerini zamanın rezerve ettirip uygun fiyatlı seyahat etme imkanından mahrum kalıyor.

                               

UMRE VE HAC YOLCULARINA ESKİ PASAPORT ÇÖZÜMÜ

Bu arada Pasaport Şubesi'nde ramazan umresi ve hac görevi gibi acil ziyaretler için müracaatta bulunanlara eski tip pasaportlardan verilmesinin de değerlendirildiği öğrenildi. Ancak Ankara'da bu yönde bir kesin karar bulunmaması 15 gün sonra başlayacak ramazan umresi programlarını sekteye uğratacak. Bazı vatandaşların da yurt dışındaki acil programları için pasaport almak üzere bakanlık, başbakanlık, milletvekilleri gibi tanıdıklarını devreye sokmaya çalışmaları dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi daha önce emniyete yapılan müracaattan bir hafta sonra Ankara'dan posta ile adrese gönderilen pasaportlar vatandaşları memnun ediyordu. Ancak yeni çipli pasaportla alakalı ihalede bazı sıkıntılar olması ve tedbir alınmaması bu kargaşayı meydana getirdi. Pasaport yetersizliğinden dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni pasaportları gecikmeli yollamaya başlaması on binlerce insanın mağduriyetini beraberinde getirdi. Maliye Bakanlığı Darphane Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan değerli kağıt hükmündeki pasaportların gecikmeli verilmesi yüzünden çok sayıda insan mağdur olmaya başladı. Bu konuda hızlı çözüm için siyasi iradenin devreye girmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler