Hakkari'de 1500 aileye gıda ve battaniye yardımı

Hakkari Belediye Eş Başkanı DBP'li Fatma Yıldız, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova İlçesi'nden kent merkezine göç eden ailelere gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Hakkari'de 1500 aileye gıda ve battaniye yardımı
Belediye tarafından tespit edilen Yüksekovalı ailelere yardım paketleri Eş Başkanı Fatma Yıldız tarafından dağıtlıdı. Yıldız, Hakkari ve Diyarbakır Yenişehir Belediyeleri tarafından yapılan yardımların bin 500 aileye dağıtıldığını söyledi. Yardımları ailelere teslim eden Yıldız, kardeş Yüksekova halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Kardeş Yüksekova halkımız için dayanışma içerisindeyiz. Bugün yaşananlar kolay şeyler değil. Bunun için dayanışmamızı büyütmemiz gerekiyor. Bizlerde belediye olarak imkanlarımız kapsamında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi bizleri yalnız bırakmayan Yenişehir Belediyemizde bu dayanışma içerisinde. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. İlimize gelen Yüksekovalı kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve bu dayanışma içinde yer almaya davet ediyoruz."
Yardımarı alan aileler ise, Belediye'nin göstermiş olduğu bu dayanışmadan memnun kaldıklarını söyledi.

Kaynak: DHA