Görüş Bildir

Hakkari’de yarım asırlık su sorunu çözüldü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi’nde yaşanan 25 yıllık su sıkıntısı belde sakinleri ve belediyenin ortak çalışmasıyla giderildi.

Hakkari’de yarım asırlık su sorunu çözüldü

Yüksekova’ya bağlı yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Beldesi’nde yaşanan 25 yıllık su sorunu için uzun zamandır alternatif çözümler düşünülüyordu. Belde belediyesi, alternatifler arasında yer alan Meydanbelek Yaylası’ndaki doğal su kaynağından su getirilmesi kararı aldı. Bu karar üzerine belediye ekipleriyle 300 haneli belde halkı ortaklaşa harekete geçti. Engebeli arazinin 5 kilometrelik kısmı iş makineleriyle kazılırken, su kaynağı için geri kalan 5 kilometrelik kısım ise belde halkı tarafından uzun uğraşlar sonucu kazma küreklerle kazıldı. Su tesisatının döşenmesinde de büyük çaba sarf eden belde sakinleri, yaklaşık bir ayın ardından 25 yıllık su sorununun giderilmesinde büyük pay sahibi olurken, örnek bir davranışa da imza attılar. Konuyla ilgili konuşan Büyükçiftlik Belediyesi Meclis Üyesi Levent Tatlı belde halkıyla beraber büyük emek verilerek köyün su ihtiyacını giderdiklerini söyledi.

‘KÖYLÜLERLE EL ELE VEREREK SU SIKINTISINI GİDERDİK’

Doğal kaynaktan su getirilmesi için belediye imkânlarının kısıtlı olduğunu söyleyen Tatlı, “300 haneli beldemiz yaklaşık 25 yıldır su sorunuyla boğuşuyor. Bu nedenle beldenin 10 kilometre yukarısındaki yayladan su getirmeyi planladık. Kısıtlı imkânlarımıza rağmen bu yıl vatandaşlarımızla el ele vererek su ihtiyacımızı giderdik. Tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızla beraber yapmaya çalıştık. Gerçekten köylülerimizin büyük bir desteği oldu. su sorununu giderdiğimiz için çok mutluyuz. Bu sudan sadece vatandaşlarımız değil temel geçim kaynağımız olan hayvanlarımız da yararlanabilecek” diye konuştu.

‘SUYU KÖY SAKİNLERİNE ÜCRETSİZ VERECEĞİZ’

Belde halkına suyun ücretsiz verileceğini de belirten Tatlı, “su sorunumuzu halkımızla beraber çözdüğümüz için vatandaşlarımızdan su için ücret almayacağız. Yani belde halkına su ücretsiz verilecek. İnşallah vatandaşlarımızla beraber daha güzel çalışmalar sürdürürüz” dedi.

Belde sakinlerinden Nuri Çelik ise, köylülerin dayanışması sonucunda beldenin su sorunun çözüldüğünü belirterek, gönüllü bir şekilde yardımcı olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi