Görüş Bildir

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu

HAKKARİ'de önceki gece PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Mahummet Ali Mevlüt Dündar şehit oldu.

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu

Dün gece Hakkari'ye 35 kilometre uzaklıktaki Çukurca yolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Oğul Köyü kırsalında güvenlik güçleri bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi yaralandı. yaralı polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Bir süre devam eden çatışma sonrası teröristler dağlık alana kaçarken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

ŞEHİT POLİS HAKKARİ'DEN UĞURLANDI

Şehituhammet Ali Mevlüt Dündar için Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,  İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, asker ve polis arkadaşları katıldı.

Törende şehit Özel Harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın özgeçmişi, ardından da dua okundu. Daha sonra şehit polis Dündar'ın cenazesi, bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehit polis memuru Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'a  uğurlanmak üzere helikopterle Van'a gönderildi.Törene katılan Özel Harekat Polisleri de hep beraber kahramanlık andı okudu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi