Görüş Bildir

Hakkarili kadınlar annelere yürüdü!

Hakkari'de, Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine destek vermek amacıyla bir araya gelen kadınlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Hakkarili kadınlar annelere yürüdü!

Kent merkezindeki bir otelin önünde toplanan gelen kadınlar, "Anneler burada hainler nerede", "Hepimiz anneyiz PKK'ya yeteriz" ve "Türk, Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak HDP binasının bulunduğu caddeye kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan güvenlik korucusu Elmas Adıyaman, yaptıkları yürüyüşle Diyarbakır annelerine destek verdiklerini söyledi.

ANNELER İÇİN YÜRÜDÜLER

Elmas, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hangi milletten olursa olsun annelerin başlattığı onurlu direnişlerine destek olmak ve hain bölücü terör örgütünün katliamlarına karşı seslerini duyurmak için Hakkarili anneler ve kadınlar olarak bir araya geldiklerini belirtti.

Kadınların, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır anneleriyle cep telefonundan görüntülü olarak görüşmesiyle sona eren yürüyüşe, şehit ve gazi aileleri, evlatları dağa kaçırılan aileler, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler temsilcileri ve Hakkarili kadınlar katıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi