Hamile kadının yardımına koştu

Siverek ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde sancılanan hamile kadın, hastaneye kaymakamın makam aracıyla ulaştırıldı

Hamile kadının yardımına koştu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde sancılanan hamile kadın, hastaneye kaymakamın makam aracıyla ulaştırıldı.

Siverek'e bağlı Defer köyünde, gece, 9 aylık hamile olduğu belirtilen Ayşe Özgültan'ın sancılanması üzerine yakınları, hamile kadının hastaneye götürülmesi için 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

İlçeye yaklaşık 40 kilometre mesafedeki köye kar nedeniyle normal araçların gitmekte sıkıntı yaşayabileceğini değerlendiren ekipler, durumu Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu'na iletti.

9 AYLIK HAMİLE KADIN

Kapalı köy yolunu açmak için iş makineleri ve ambulansın yanı sıra makam aracı olan cipi de bölgeye gönderen kaymakam Hersanlıoğlu, ekiplere, hamile kadının güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırılması için talimat verdi.

Köye birkaç kilometre kala ambulans karla kaplı yolda ilerlemekte zorlanınca, kaymakamın makam cipine bindirilen bir doktor, iş makinelerinin açtığı yolda ilerleyerek köye ulaştı. Doktorun müdahale ettiği Ayşe Özgültan, makam aracıyla Siverek Devlet Hastanesine götürüldü.

İlk çocuğuna hamile olduğu öğrenilen Özgültan, sabaha karşı sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Henüz ismi konulmayan bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hamile kadının eşi Ramazan Özgültan da Kaymakam Hersanlıoğlu'na yardımları için minnettar olduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz