Görüş Bildir

Hani'den Haleplilere yardım

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Hani Belediyesi tarafından toplanan yardım malzemeleri, 2 tırla Haleplilere gönderildi.

Hani'den Haleplilere yardım

İlçe merkezi ile kırsal mahallelerde toplanan gıda, giyim, barınma ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 tır, Hani Spor Salonu önünde düzenlenen törenle bölgeye uğurlandı.

Hani Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı yaptığı açıklamada, belediye olarak Suriye'de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmadıklarını söyledi.

BELEDİYECE TOPLANAN YARDIM

Yardım kampanyasına destek veren Hanililere teşekkür eden Yazıcı, "Olağanüstü bir yardımseverlik ve kardeşlik örneği gördük. Bu halk yardımseverlik ve kardeşlik noktasında rüştünü ispat etmiş bir halktır." dedi.

Yardım malzemeleri toplanırken vatandaşın gösterdiği fedakarlığa işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Görevlilerimize, oturduğu döşeği ile üzerindeki ziynet eşyasını teslim eden kadınlarımızı ve elindeki oyuncağını mağdur çocuklara ulaştırılması için veren çocuklarımızı gördük. Bu anlamda Hani halkını yürekten tebrik ediyorum. Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadılar.  Yardım malzemesinin içerisinde gıda malzemesi, günlük hayatta kullanabilecekleri eşyalar var ve nakdi para yardımı da var. Biz nakdi yardımı ilgili banka hesaplarına yatırdık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi