Görüş Bildir

Hasta Aile, Tedavileri İçin Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Hasta Aile, Tedavileri İçin Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Hasta Aile, Tedavileri İçin Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Muş'un Kızılağaç beldesinde ikamet eden Kazım Yalum ile Manise Yalum, yakalandıkları hastalıklarla 4 yıldır mücadele ediyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı tedavilerini sürdüremeyen çaresiz çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Kazım Yalum (48), yaklaşık 4 yıl önce halk dilinde zehirli guatr olarak bilinen "hipertiroidi" hastalığına yakalandı. Manise Yalum (40) ise 2 yıldan beri böbrek yetmezliği hastalığına müptela. Geçimlerini çobanlık yaparak geçiren Kazım Yalum, daha önceden komşularının destekleriyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördü. Şimdiye kadar komşularının destekleriyle hayata tutunmaya çalışan 4 çocuk babası Kazım Yalum, yetkililerden ve hayırsever iş adamlarından yardım istedi.

HASTA AİLENİN DRAMI

Tedavisi özel bir odada yapıldığından dolayı masraflarının ağır olduğunu dile getiren Kazım Yalum, yurt dışından sipariş edilen bir ilaçla tedavi edildiğini belirtti. Yakalandığı hastalığıyla ilgili kendisini ziyarete giden gazetecilere açıklamalarda bulunan Kazım Yalum, şöyle konuştu; "Bana verdikleri ilaçla birlikte tedavim başlıyor. İlacı kullandığım zaman kimse yanıma gelemiyor. Yemeğimin kabı ayrı, elbiselerim ayrı tutuluyor. Bu sırada odada tek başıma yaşam savaşı veriyorum. Gelirim olmadığından dolayı tedaviye de gidemiyorum. Komşularımın kendi aralarında topladığı parayla ayda bir tedaviye gidiyorum. Sosyal Yardımlaşma'dan hiçbir yardım alamıyorum. 4 öğrencim var. Çocuklarım da komşularımın desteğiyle okuyor. Bütün masraflarını komşular üstleniyor. Çocuk parasını da alamıyorum. Tek umudum birilerinin bana yardım elini uzatmasıdır."

TEDAVİ İÇİN YARDIM BEKLİYORLAR

Kazım Yalum'un eşi Manise Yalum, böbrek yetmezliğinden dört kez ameliyat geçirmiş ve ameliyat sonrası bir böbreği kendisinden alınmış. Kalan böbreğine ise doktorlar tarafından yüzde 70 iş görmez raporu verilmiş

"BABAM VE ANNEM, ÖLÜMLE BURUN BURUNA"

Yalum ailesinin çocuklarından Rojin Yalum ise anne ve babasının büyük bir mağduriyet içersinde olduğunu ifade ederek, "Annem ve babam ölümle burun buruna." dedi. Küçük Rojin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Babamın ve annemin tedavi edilmesini istiyorum. Maddi imkanlarımız yok. Kalem ve defterim olmadığında babamdan para isteyemiyorum. Biliyorum ki parası yok. Okula gidiyorum komşularımız bana defter kalem alıyor. Babam ve annemin iyileşmesini istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi