Hasta yakını doktoru tehdit etti iddiası

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir doktorun polikliniğe yönlendirdiği bir hasta yakını tarafından tehdit edilerek hakarete uğradığı iddia edildi.

Hasta yakını doktoru tehdit etti iddiası

Hastanenin kadın doğum ve hastalıkları polikliniğine randevu almadan gelen bir kişinin, eşinin muayene edilmesini istediği, görevli doktor Şerafettin Erol'un randevu alması gerektiğini veya acil servise başvurmasını istemesi üzerine hasta yakınının doktoru tehdit ederek, küfürler ve hakaretler savurduğu iddia edildi. Saldırganın koridordaki vatandaşlar ve hastane görevlilerinin araya girmesiyle uzaklaştırıldığı belirtildi.

Olayı duyan diğer doktorlar ve sağlık çalışanları da Van-Hakkari Tabip Odası öncülüğünde hastane önünde basın açıklaması yaparak, doktora yönelik tehdit ve hakaretleri kınadı.

Tabip odası adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi İlyas Eroğlu, hekimin bir şamar oğlanı gibi canı isteyenin darp ettiği bir meslek mensubu haline dönüştürüldüğünü söyledi.

''Sadece İstanbul'da adliyeye yansıyan hekim darp olaylarının bir yılda 131 vaka olduğunu'' ifade eden Eroğlu, Van'da bir milletvekilinin doktoru darbetmesinin üzerinden bir hafta geçmeden bir meslektaşlarının daha hasta tarafından görevi başında tehdit edildikten sonra küfür ve hakarete uğradığını söyledi.

Eroğlu, ''Olayın, hekim arkadaşımız, acilde muayene edilen ve acil bir durumu olmaması nedeniyle polikliniğe gönderilen bir hastaya, diğer hastaların hakkını almama adına sıra takip numarası alması gerektiğini belirtmesi üzerine meydana gelmiştir. Görüldüğü gibi hekime darp, küfür, tehdit olayları adeta bir hak alma olayına dönüştürülmüştür. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez; sözlü sataşmalardan ölüm ve yaralanma gibi durumlara yol açan saldırılara kadar uzanan şiddet olayları, hastanelerde ve kliniklerde verilen sağlık hizmetleri üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler