Görüş Bildir

Havalar soğuyacak!

Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Samsun çevrelerinde sağanağın kuvvetli olması, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Amasya ve Çorum çevrelerinde de yoğun kar yağışı yaşanırken, Trakya kesimi, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 13 Nisan Salı sabahına kadar zirai don riski bulunduğu bildirildi.

Havalar soğuyacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 6-12 derece azalacağını bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde hava dün parçalı ve çok bulutlu geçti.  Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Balıkesir, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Artvin ve Siirt çevrelerinde yağmur yağdı.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda gök gürültülü sağanak ve yerel dolu yağışı öngörülüyor. İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde ise dün öğleden sonra karla karışık yağmur ve kar yağdı.

Dün öğlen saatlerine kadar Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Samsun çevrelerinde yağmur ve kuvvetli sağnak yaşanırken, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Rakımı 400 metre ve üzeri yerler) ile Amasya ve Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı görüldü.

Bu nedenle başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

ZİRAİ DON UYARISI

Hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 13 Nisan Salı sabahına kadar Trakya kesimi, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde zirai don riski olmasından dolayı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta üreticiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI BÖLGELERDE FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına şeklinde (60-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor. Denizlerde ise Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar tahmin ediliyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi