Görüş Bildir

Havalimanlarında ışıklar iklim için kapanıyor

WWF ( Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek amacıyla organize edilen, “Dünya Saati” ismi verilen kitlesel eyleme destek amacıyla TAV havalimanları işletmesi, yarın akşam saat 20.30-21.30 arasında İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarında ışıkları kapatacaklarını açıkladı.

Havalimanlarında ışıklar iklim için kapanıyor

Dokuz yıl önce Avustralya’nın Sidney kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan Dünya Saati etkinliği bu yıl 28 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. WWF tarafından organize edilen, çevre konusundaki en büyük hareket bu yıl yine iklim değişikliği sorununa dikkat çekmeyi amaçlıyor. Etkinlik boyunca bireyler evlerindeki ışıkları bir saatliğine kapatırken, kurumlar ve anıtsal yapılar da güvenlik harici ışıklandırmalarını kapatarak “biz de varız” diyor.

Etkinliğe destek verecek olan TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Kemal Ünlü, 162 ülkeden 7 binden fazla şehrin bu eylem için şunları söyledi:

"İklim değişikliğini durdurmak ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir gezegen bırakmak için tüm dünyada kamu otoriteleri, özel sektör ve sivil toplumun ortak çaba göstermesi gerekiyor. Küresel ölçekte karbon salınımlarının yüzde 2’si havayolları başta olmak üzere havacılık sektöründen kaynaklanıyor. Biz TAV olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve paydaşlarımızla işbirliği halinde, yolcu memnuniyetini artırırken çevreye etkimizi en aza indirmek üzere çalışıyoruz. İklim değişikliğine dikkat çekmek üzere tüm dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insanla birlikte Dünya Saati etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi