Hayalleri Gerçek Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencilerinin 30 bin raptiye ile yaptığı 3 metrelik Hafsa Sultan portresinden elde edilen gelir, CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde yatan 15 çocuktan 12'sinin hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Bu süreçte 3çocuk ise hayallerine kavuşamadan hayatını kaybetti.

Hayalleri Gerçek Oldu

Manisa CBÜ Optimum Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği öğrencileri, 'Birlik Projesi' kapsamında 12 - 16 Mayıs tarihleri arasında 30 bin renkli raptiye ile 3 metre uzunluğunda Hafsa Sultan portresi hazırladı. Tanesi 1 liradan satılan raptiyeler ile yapılan portreden toplam 15 bin 700 lira gelir elde edildi. Hafsa Sultan portesi CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne teslim edilirken, elde edilen gelir de hastanenin Onkoloji Bölümü'nde yatan 15 çocuğun hayallerindeki hediyelere harcandı.
Tablodan elde edilen gelir ile alınan hediyeler hastanenin Onkoloji Servisi'nde kanserle savaşan çocuklara teslim edildi. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Bilal-i Habeş Gümüş, projenin koordinatörü Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Rahime Sancar Ediz ile projeyi yürüten üniversite hediyeleri teslim etti. Rektör Prof. Dr. Çelebi, "Bu çalışma ile öğrencilerimiz hem anlamlı bir iş yaptılar, hem de 30 bin raptiyeden oluşan 3 metrelik Hafsa Sultan portesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na aday oldular. Tablodan elde edilen 15 bin 700 liralık gelir ile hastanemiz bünyesindeki Onkoloji Servisi'nde yatan 15 çocuğumuz hayallerini gerçeğe dönüştürmek istedi. Ancak öğrendik ki 3 çocuğumuz bu hayallerindeki oyuncağı göremedi. Bu bizim için üzüntü verici bir durum. Tedavisi süren ve yaşları 2 aylık ile 17 yaş arasında değişen çocuk ile gençlerimizin hayalleri gerçek oldu. Bu çocuklarımızı sevindirmek ve hayata yeniden bağlamak gerçekten çok önemli. Bu hediyeler ile onların hayata yeniden bir umutla baktığına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Rektör Prof.Dr. Çelebi, Onkoloji Servisi'nde yatan çocuk ve gençlerin hayal ettikleri hediyeleri tek tek verdi. Proje çerçevesinde elde edilen gelir ile 3 akülü araba, 1 genç odası, 1 bebek odası, 1 beşik, 2 tablet, 3 cep telefonu, 1 fotoğraf makinesi alınırken, geriye kalan parayla servisin çocuk oyun odasına çeşitli oyuncaklar alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler