HDK'nin Baydemir ziyareti

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Diyarbakır Meclisi bileşenleri BDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

HDK'nin Baydemir ziyareti

Türkiye'nin solu ve Kürt hareketinin ortak projesi olarak ortaya çıkan ve ekim ayında partileşecek olan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Diyarbakır oluşumunun içinde eşcinseller de yer alıyor.

HDK'NİN BAYDEMİR ZİYARETİ

Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Diyarbakır Meclisi bileşenleri BDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Ziyarette HDK Diyarbakır Meclisi Sözcüsü Hüseyin Bardakçı, HDK'nın ikinci kongresinden sonra partileşme sürecine girdiğini söyledi. HDK'nın Diyarbakır oluşumunun içerisinde kentte yaşayan Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Transeksüeller (LGBT) aktivisti Öykü Sezer ve arkadaşları da bulunması dikkati çekti.

GÜL VEREREK KARŞILADI

Konuklarını gül vererek karşılayan Baydemir, "Bölgeden uzatılan barış elinin Ege'de, Karadeniz'de, Akdeniz'de, İç Anadolu'da tutulmasını sağlamak gerekiyor" dedi. Baydemir, HDK'nın başarılı olmasının daha büyük acılar yaşanmasını önleyeceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz