Hekimler iş bırakınca!

Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, arkadaşlarının darp edilmesini gerekçe göstererek iş bırakma eylemi düzenleyen doktorları ziyaret ederek, göreve başlamalarını istedi.

Hekimler iş bırakınca!

Belediye Başkan Vekili Saltan, beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Müteahhitler Derneği Başkanı Yüksel Zeyrek, 5 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil Acar ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne gelerek, buradaki doktorlarla bir süre görüştü.

STK’LAR DEVREYE GİRDİ

Saltan, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayı kınadıklarını belirterek, ''Bir hata yapılmışsa sizi sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız bu diğer vatandaşlarımızın hiçbir günahı yok. Sizlerden görevinizin başına dönmenizi rica ediyoruz'' dedi.

Sağlık Müdür Vekil Dr. Fikret İnal da ziyaret için teşekkür ederek, ''Bu gibi şiddet olaylarına karşıyız. Bu arkadaşlarımız kendilerince şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için böyle bir karar almışlar. Bu kararlara şu anda müdahil değiliz'' diye konuştu.

İŞE BAŞLAMALARI İSTENDİ

Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar ise Türkiye'nin her yerinde bu gibi olayların yumuşak bir şekilde geçiştirildiğini ifade ederek, şunları söylediler:

''Bizim buradaki tepkimizin bu kadar sert ve katı olmasının sebebi, birincisi darp geçicidir 3-5 gün içerisinde geçiştirilir. Ama arkadaşımızın üzerine atılan çirkin iftiranın, karşı taraf tarafından 'iftira olduğunun' kabul edilmesi gerekiyor. Sonuç itibarı ile bir kişi yüzünden bütün Şırnak halkını cezalandırması değil bunu bilinmesini istiyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler