Her Eve Geldiğimde Kapıyı Annem Açacak Sanıyorum

Bingöl'de canlı bombanın üzerine atlayarak birçok kişinin hayatını kurtaran Hatice Belgin'in çocukları, mezarı başında dua etti.

Her Eve Geldiğimde Kapıyı Annem Açacak Sanıyorum

Her günün Anneler Günü olması gerektiğini belirten Ceylan Belgin, "Her eve geldiğimde kapıyı annem açacakmış gibi hissediyorum. Hala yokluğuna alışamadım. Bugün bizlerle beraber olsaydı; elini öper, sarılır ve hediye uzatırdım." dedi.

ANNEM AÇACAK

Annesinin kahramanca şehit olmasına sevindiğini ifade eden Ceylan, "Annem bir hastalık sonucu vefat edebilirdi. O zaman kimse annemin ne kadar vefakar, ne kadar cesur ve ne kadar kahraman olduğunu bilmeyecekti. Şuan ise; belki onlarca, belki yüzlerce kişinin hayatını kurtararak ne kadar cesur olduğunu tüm dünya duydu. Annemin bu kahramanlığı sonucunda ismi değişik yerlere verilerek yaşatılıyor. Ben de bu durumdan dolayı mutluyum." diye konuştu.

Artık şehitler verilmesin diyen Ceylan, "Bu savaşların bitmesi için yapılması gereken ne varsa yapılsın. Ben annemi verdim. Hala da benim yapmam gereken bir şey varsa, sonuna kadar yapmaya hazırım." ifadesini kullandı. Hazal ve İbrahim Belgin ise buruk bir Anneler Günü yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz