Görüş Bildir

Hevsel'de şiir bir başkadır!

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkısıyla "Hevsel Şiir ve Müzik Dinletisi" düzenledi.

Hevsel'de şiir bir başkadır!

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte, şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı İhsan İpek Cankurt, Diyarbakır'ın kültür, sanat ve edebiyat ile anılmasını istediklerinden dolayı böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın medeniyetler beşiği olduğunu kaydeden Cankurt, kentte yaşanan terör olaylarından dolayı uzun bir süre etkinlik yapamadıklarını anımsattı.

Terör olaylarının sürdüğü dönemde dahi kültür, sanat ve edebiyatın bitmeyeceğini anlatabilmek için Hevsel isimli dergi çıkardıklarını vurgulayan Cankurt, şöyle konuştu:

Hevsel Şiir ve Müzik Dinletisi

"Biz baktık ki kimin koluna dokunsak, kiminle merhabalaşsak mutlaka şiire ilgisi vardır. Bu şehirde ancak şiirle gönüller dinebiliyor. Bu derneği eli kalem tutan herkese açık hale getirdik. İnsanlar gönüllerindeki duygularını ancak bu tür etkinliklerle dışa vurabiliyorlar. Bu tür etkinliklerle moral ve huzur seviyesi yükseliyor, maneviyat ile gönüller besleniyor."

Yaşanan terör olaylarının yazılan şiirlere de yansıdığını işaret eden Cankurt, "Patlamaların olduğu gündemi  kültür, sanat ve edebiyatla hafifletelim istedik. Bu nedenle yola çıktık. Yaptığımız etkinlikte bize gösterilen ilgiden dolayı duygulandık." ifadelerini kullandı.

DİYŞAD Genel Sekreteri Mehmet Tanrıkulu ise, düzenledikleri etkinliğe yoğun katılımın olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın düşünce, kültür, edebiyat, şiir ve bilimle anılması gerektiğine değinen Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"İnşallah bu olayların bitmesiyle Diyarbakır eski kültür, edebiyat ve bilim dolu günlerine geri döner. Bizim amacımız kışın bitmesi, kardelenin açması ve bayramın gelmesidir. İnşallah en kısa sürede o mutlu anlara ulaşacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi